Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Turul Franței etapa 7: Wout Van Aert câștigă din nou victorie la sprint

wout_van_aert.jpg

Wout Van Aert
Wout van Aert câștigă etapa a 7-a, după ce a câștigat-o și pe a 5-a
Image source: 
Getty Images

Ciclistul belgian Wout van Aert (Jumbo Visma) a câștigat la sprint etapa a șaptea a Turului Franței, Millau - Lavaur, 168 km, a doua victorie a sa de etapă în trei zile. Britanicul Adam Yates (Mitchelton Scott) păstrează tricoul galben de lider al clasamentului general. 

Van Aert a profitat de faptul că majoritatea sprinterilor au fost distanțați în principala ascensiune a zilei, Col de Peronnenc, înalt de 879 metri, categoria a III-a precum și de o defecțiune tehnică a slovacului Peter Sagan (Bora Hansgrohe) la final, care nu l-a împiedicat pe acesta din urmă să reia tricoul verde de lider al sprinterilor de pe umerii irkandezului Sam Bennett (Deceuninck Quick Step).

Favoriții la victoria finală au sosit toți în același timp cu Van Aert, cu excepția slovenului Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), întârziat la 1'21", ceea ce face ca Yates să păstreze tunica aurie de lider, urmat la 3" de princiopalul favorit, slovenul Primoz Roglic (Jumbo Visma), francezul Guillaume Martin (Cofidis) la 9" și învinvătorul de anul trecut, columbianul Egan Bernal (Ineos Grenadier) la 13", acesta din urmă preluând și tricoul al tinerilor sub 25 de ani de la Pogacar. 

Tricoul alb cu buline roșii al cățărătorilor este deținut în continuare de francezul Benoit Cosnefroy (AG2R La Mondiale). 

Sâmbătă are loc etapa a 8-a Cazeres sur Garonne - Loudenvielle, prima din Munții Pirinei, cu trei ascensiune majore Col de Mente (categoria I), Port de Bales (toate categoriile) și Col de Peyresourde (categoria I) care va crea probabil primele diferențe semnificative de timp între favoriți și, cine știe, poate vom asista la primul duel între Roglic și Bernal. 

Etapa 8 a Turului Franței
Image source: