Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Owen Farrell - cartonaș roșu și probabilă lungă suspendare

farrell_atkinson.jpg

Owen Farrell îl plachează periculos pe Charlie Atkinson
Placajul periculos al lui Owen Farrell îl va costa scump, pe el și echipa sa
Sursa imaginii: 
Shutterstock

Mijlocașul la deschidere al echipei Angliei, Owen Farrell, a fost eliminat din joc pentru un placaj periculos la gât în meciul pierdut de echipa sa, Saracensc u Wasps în campionatul de rugby al Angliei și riscă să fie suspendat pe o lungă perioadă. 

Este momentul pe care Farrell nu-l va uita pentru tot restul vieții lui: după 61 de minute din meci, în urmărirea unui șut al său, internaționalul englez l-a prins cu brațul întins și în plină viteză în cap pe tânărul de 18 ani, Charlie Atkinson, de abia intrat în joc. 

Imediat Atkinson a căzut la pământ unde a stat timp de mai multe minute primind îngrijiri medicale, iar arbitrul meciului a scos imediat cartonașul roșu, așa cum prevede regulamentul pentru orice placaj periculos deasupra liniei umerilor, atunci când capul jucătorului placat este lovit.

Farrell a ieșit de pe teren și a așteptat pe margine până ce Atkinson, care s-a ridicat și a mers de unul singur, s-a îndreptat spre vestiar, cerându-și scuze din partea lui. 

Antrenorul lui Saracens, Mark McCall, a recunoscut imediat că Farrell merita cartonașul roșu, iar antrenorul lui Wasps, Lee Blackett, a spus că este convins că Farrell nu a dat acest placaj în mod intenționat.

Rămași în 14 jucători, Saracens au pierdut meciul cu 18 - 28 pe teren propriu, dar acesta este un amănunt nesemnificativ, campionii en tritre ai Angliei și ai Europei sunt deja retrogradați, fiind penalizați cu 105 puncte pentru depășirea repetată a plafonului salarial pentru lotul de jucători.

Acum, Farrell riscă o suspendare lungă, poate chiar pentru șase partide și în mod cert nu va putea juca în meciul din sferturile Cupei Campionilor Europeni, împotriva lui Leinster (o revanșă a finalei din 2019 de la Newcastle, câștigată de Saracens cu 20 - 10). 

Avertismente adeverite

Mai mult, Farrell care este și actualul căpitan al echipei Angliei, ar putea să nu poată juca nici meciul restanță din Turneul celor Șase Națiuni cu Italia la Roma pe data de 31 octombrie.

Charlie Atkinson și Owen Farrell
Owen Farrell și-a cerut scuze din partea lui Charlie Atkinson după placajul violent la cap
Sursa imaginii: 
Shutterstock

Farrell, care pe 24 septembrie împlinește 29 de ani, este unul dintre jucătorii de bază ai Saracens și ai echipei Angliei, sub culorile căriea a evolut de 83 de ori, marcând 914 puncte - locul 2 după celebrul Jonny Wilkinson.

Dar mulți vor spune că ceea ce s-a întâmplat era inevitabil, date fiind antecrdentele lui Farrell, care a scăpat de sancțiuni în 2018 pentru placaje periculoase în meciurile Angliei împotriva Africii de Sud și Australiei. 

Farrell este cunoscut pentru dăruirea sa totală în joc, ceea ce-l face ca uneori să depășească limitele regulamentului în apărare, dar acum avertismentele cu privire la stilul său de placaj s-au adeverit și el va avea timp să reflecteze asupra acestui lucru.

În celelalte meciuri ale rundei a 18-a a campionatului Angliei, Gallagher Premiership s-au înregistrat rezultatele: Northampton Saints 19 Exeter Chiefs 22, Leicester Tigers 31 Sale Sharks 40, Worcester Warriors 12 Bristol Bears 36, Harlequins 27 Bath 41, Gloucester 36 London Irish 23.

În calsament pe primul loc se află Exeter cu 68 de puncte, urnați de Bristol 55, Sale 53 și Wasps 51.