Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Turul Franței: Pogacar câștigă etapa a 9-a, Roglic preia tricoul galben

pogacar.jpg

Tadej Pogacar
Tadej Pogacar a câștigat etapa la sprint după ce a atacat în ultima ascensiune a zilei
Image source: 
Marco Bertorello/AP

Ciclistul sloven Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) a câștigat a doua etapă din Pirinei, Pau - Laruns, 153 km, învingându-l la sprint pe compatriotul său Primoz Roglic (Jumbo Visma), care a preluat tricoul galben de lider al clasamentului general. 

Din nou o etapă superbă în care meritul principal în revine elvețianului Marc Hirschi (Team Sunweb) care a fost prins dintr-o evadare solitară în ultimul kilometru, el având încă forța să concureze la sprintul final unde s-a clasat pe locul trei după cei doi sloveni. 

Pogacar a atacat pe ultima ascensiune a zilei, Col de Marie Blanque, unde Hirschi a pierdut patru minute din avans, urmat de Roglic, câștigătorul de anul trecut, columbianul Egan Bernal (Ineos Grenadier) și bascul Mikel Landa (Bahrain McLaren), care s-au desprins de restul favoriților, printre care și tricoul galben, britanicul Adam Yates. 

Cei patru au colaborat perfect și l-au prins din urmă pe Hirschi, iar cei doi sloveni l-au bătut și la sprint pe elvețian.

Roglic, care este considerat principalul favorit, preia tricoul galben cu un avans de 21" (exact timpul câștigat de el din bonusuri) asupra lui Bernal și 28" asupra francezului Guillaume Martin (Cofidis).

Pogacar este pe locul 7 la 44" de Roglic, dar nimeni nu se îndoiește că în Alpi în a treia săptămână de cursă tânărul de 21 de ani va ataca și ar putea deveni la Paris, pe Champs Elysees cel mai tânăr câștigător din 1904 încoace, deși Roglic beneficiază de echipa cea mai solidă - Jumbo Visma.

Nicio schimbare în celelalte clasamente - slovacul Peter Sagan (Bora Hansgrohe) tricoul verde al sprinterilor, francezul Bernard Cosnefroy (AG2R La Mondiale) tricou alb cu buline roșii al cățărătorilor și Bernal pe cel alb al tinerilor sub 25 de ani.

Luni este zi de odihnă și mai important de testare a cicliștilor pentru Coronavirus, iar marți cursa se reia cu o etapă de plat în care altitudinea maximă este 16 m, lungă de 168,5 km, între Le Chateau d'Oleron și Saint Martin de Re. 

Etapa 10 a Turului Franței
Image source: