Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


România a învins Austria în Liga Națiunilor

denis_alibec.jpg

Sursa imaginii: 
facebook

Echipa națională de fotbal a trecut cu 3-2 de reprezentativa Austriei, în Grupa B a Ligii Națiunilor, competiție prin care se poate califica la Campionatul European.

În partida jucată în deplasare, „tricolorii” au deschis scorul încă din minutul 3, prin Denis Alibec, dintr-o pasă de la Florinel Coman.

Baumgartner a egalat însă în minutul 17 și la pauză a fost egalitate.

România a revenit la conducere în minutul 51 prin Dragoș Grigore și și-a mărit avantajul în minutul 70, după reușita lui Alex Maxim.

Austriecii au marcat cel de-al 2-lea gol al lor în minutul 81, prin Onisiwo.

În celelalte meciuri din Grupa B, Norvegia a devansat Irlanda de Nord cu 5-1, Scoția a trecut cu 2-1 de Cehia, iar Israel și Slovacia au remizat, 1-1.

În derby-ul serii, în Grupa A, Italia a învins Olanda cu 1-0.

România este acum lidera grupei, cu 4 puncte, urmată de Norvegia și Austria cu câte 3 puncte și Irlanda de Nord cu un singur punct.

Prima reprezentativă va juca următorul meci la 8 octombrie, în Islanda, la Reykjavi, în semifinalele play-off-ului pentru Euro 2020.

Următoarea lor partidă din Liga Naţională va fi la 11 octombrie, la Oslo, cu Norvegia.

Selecționerul Mirel Rădoi a declarat la final, pentru ProTv, că își menține părerea că Austria este cea mai bună echipă a grupei:

"Nici acum nu îmi schimb părerea, Austria este cea mai bună echipă a grupei noastre. Asta nu înseamnă că în momentul de faţă noi nu suntem obligaţi să mergem la victorie cu orice adversar. Cel mai echilibrat lot îl are Austria şi cea mai bună echipă este Austria, îmi menţin părerea. Noi am reuşit să compensăm cu alte lucruri. Mă bucur că am reuşit să marcăm trei goluri în deplasare şi să terminăm într-un sistem 5-4-1 care nu a fost lucrat, doar că mulţi jucători îl ştiau de la echipa de club. Probabil că am reuşit să creăm o atmosferă bună la nivel de grup, dar determinarea şi sacrificiul au venit de la ei."

Unul dintre marcatori, Alex Maxim, spune că își dorește enorm să ajungă la un turneu final:

„E o mândrie că îmbrac tricoul naționalei. Am ajutat echipa și din punct de vedere defensiv, știam că ei își doresc mingea, că joacă mult între linii, că au jucători de atac foarte buni, așa că am încercat să-mi fac treaba pe ambele faze. Toate deciziile pe care le-am luat în ultima perioadă, inclusiv transferul meu la Gaziantep, au fost pentru a mă putea întoarce la națională, să am meciuri în picioare și să fiu la un turneu final. Dezamăgirea a fost mare în 2016, când nu am fost convocat, așa că îmi doresc din tot sufletul să particip la un turneu final. Vreau să-i mulțumesc și lui Marius Șumudică pentru toată încrederea pe care mi-a oferit-o!"