Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Turul Franței: Irlandezul Sam Bennett câștigă la sprint etapa a 10-a

sam_bennett.jpg

Sam Bennett
Sam Bennett câștigă prima sa etapă din Turul Franței
Image source: 
Getty Images

Ciclistul irlandez Sam Bennett (Deceuninck Quick Step) a câștigat etapa a 10-a a Turului Franței, La Chateau d'Oleron - Saint Martin de Re, 168,5 km. Tricoul galben de lider al clasamentului general e purtat în continuare slovenul Primoz Roglic (Jumbo Visma). 

O etapă de un plat absolut s-a încheiat așa cum era de aștepat cu un sprint masiv în care Bennett i-a învins pe australianul Caleb Ewan (Lotto Soudal) și pe slovacul Peter Sagan, preluând de la acesta din urmă tricoul verde de lider al sprinterilor.

Bennett devine al treilea irlandez după iluștrii săi compatrioți Sean Kelly și Stephen Roche care câștigă etape în toate cele trei mari tururi - al Franței, al Italiei și al Spaniei. 

Deși plată, etapa a prezentat mai multe dificultăți, în primul rând numeroasele insule de trafic și borduri care au cauzat la un moment dat o căzătură în care au fost prinși favoriți ca francezul Guillaume Martin (Cofidis) și slovenul Tadej Pogacar (UAE Team Emirates).

Până la urmă niciunul dintre favoriți nu a fost distanțat și Roglic are un avans de 21" în clasamentul general față de columbianul Egan Bernal (Ineos Grenadier) și 28" față de Martin. 

Bernard Cosnefroy (AG2R La Mondiale) păstrează tricoul alb cu buline roșii al cățărătorilor, iar Bernal îl poartă în continuare pe cel alb al tinerilor sub 25 de ani. 

Miercuri are loc etapa a 11-a Chatelaillon Plage - Poitiers, 167,5 km, în care sprinterii își vor dispută fără îndoială din nou victoria finală. 

Etapa 11 a Turului Franței
Image source: