Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Turul Franței: Etapa a 11-a, a doua victorie la sprint a lui Caleb Ewan

caleb_ewan.jpg

Caleb Ewan
Caleb Ewan este probabil cel mai rapid sprinter al plutonului
Image source: 
Getty Images

Ciclistul australian Caleb Ewan (Lotto Soudal) a câștigat la sprint etapa a 11-a a Turului Franței, Chatelaillon Plage - Plage, Poitiers, 166,5 km. Tricoul galben de lider este în continuare purtat de slovenul Primoz Roglic (Jumbo Visma).

Ewan a câștigat un sprint formidabil venind din spate și întrecându-i pe linia de sosire pe purtătorul tricoului verde al sprinterilor, irlandezul Sam Bennett (Deceuninck Quick Step) și pe belgianul Wout Van Aert (Jumbo Visma). 

Inițial pe locul doi se clasase slovacul Peter Sagan (Bora Hansgrohe), care însă a fost penalizat și retrogradat pe locul 85, ultimul al plutonului care a sosit în același timp cu învingătorul, fiind găsit vinovat de juriul de apel de obstrucționarea lui Van Aert. 

Este a doua victorie de etapă în acest tur a micuțului australian care are reputația de a fi cel mai rapid sprinter al plutonului, 

Favoriții la victoria finală au sosit în același timp cu câștigătorul etapei ceea ce face ca Roglic să rămână lider al clasamentului general, urmat la 21" de columbianul Egan Bernal (Ineos Grenadier) și la 28" de francezul Guillaume Martin (Cofidis).

Bennett și-a condolidat poziția de lider în clasamentul sprinterilor, în timp ce Benoit Cosnefroy (AG2R La Mondiale) păstrează tricoul alb cu buline roșii al cățărătorilor, iar Bernal pe cel alb al tinerilor sub 25 de ani.

Joi se desfășoară etapa a 12-a, Chauvigny - Sarran, 218 km, cea mai lungă a acestui tur, cu patru ascensiuni modeste între care ultima Suc au may (categoria a 2-a, 3,8 km, gradient mediu 7,7%), la 25 de km de sosire care poate face o diferență în final.

Etapa 12 a Turului Franței
Image source: