Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Turul Franței: Elvețianul Marc Hirschi câștigă etapa a 12-a detașat

hirschi.jpg

Marc Hirschi
Marc Hirschi s-a desprins singur în frunte la 28 de km de sosire
Image source: 
Getty Images

Ciclistul elvețian Marc Hirschi (Team Sunweb) a câștigat detașat etapa a 12-a a Turului Franței, Chauvigny - Sarran Correze, 218,5 km. Slovenul Primoz Roglic (Jumbo Visma) continuă să poarte tricoul galben de lider al clasamentului general. 

Tânărul de 22 de ani a câștigat prima lui victorie ca ciclist profesionist în cea mai lungă etapă a Marii Bucle de anul acesta. El a participat la o evadare în care a avut avantajul de a fi acompaniat de co-echipierul său, danezul Soren Kragh Andersen, iar în ultima ascensiune a zilei, Suc au May, la 28 de kilometri de sosire a reușit să se debaraseze de ultimul său însoțitor spaniolul Marc Soler (Movistar Team).

Hirschi reușește reușește la Srran ceea ce nu reușise în prima etapă când a condus singur o evadare timp pe 80 de kilometri, sosind în final al treilea. 

Plutonul cu toți favoriții la victoria finală a sosit cu o întârziere de 2'30", iar Roglic continuă să conducă în clasamentul general cu 21" avans în fața columbianului Egan Bernal (Ineos Grenadier) și 28" față de Guilluame Martin (Cofidis). 

Nicio schimbare în celelate clasamente: tricoul verde al sprinterilor e pe umerii irlandezului Sam Bennett (Deceuninck Quick Step), cel alb cu buline roșii al cățărătorilor e deținut de Benoit Cosnefroy (AG2R La Mondiale), iar cel alb al tinerilor sub 25 de ani e purtat de Bernal.

Vineri are loc etapa a 13-a în Masivul Central, Chatel Guyon - Puy Mary, care cuprinde șapte ascensiuni, cu sosire la vârf (1589 m) după un urcuș de 5,4 km cu gradient mediu 8,1%. Fără îndoială, un prilej de duel între favoriți, cuplul Roglic - Bernal având de înfruntat între alții pe foarte tânărul sloven Tadej Pogacar (21 de ani, UAE Team Emirates).

Etapa 13 a Turului Franței
Image source: