Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Baia Mare învinge pe Timișoara și devine campioană

baia-mare.jpg

Știința Baia Mare
Știința Baia Mare a câștigat al șaselea titlu în 12 ani
Sursa imaginii: 
https://www.super-liga.ro/

Știința Baia Mare a câștigat Super Liga CEC Bank la rugby învingând în finală pe SCM Timișoara cu 23 - 17. În finala pentru locul 3 Steaua a învins pe Dinamo cu 33 - 13, iar Tomitanii Constanța s-au clasat pe 5 învingând pe U Cluj cu 29 - 23. 

Zimbrii din Maramureș iau conducerea pe în meciul cu Leii din Banat la numărul de titluri: 6 - 5 din 2009 de când cele două echipe au monopolizat titlu de campioni ai României.

Disputată pe stadionul Noua din Brașov, finala a fost echilibrată, cu scorul la pauză 10 - 10 deși Zimbrii au condus în majoritatea timpului pe tabela de marcaj.

Baia Nare a marcat două eseuri prin fundașul Paul Popoaia și centrul Jason Tomane, ambele transformate de mijlocașul la deschidere  Ratu Taniela Marwunawaswasa, care a adăugat și două penalități, o altă penalitate fiind transformată de înlocuitorul său, Dorin Manole.

Timișorenii au marcat tot două eseuri prin centrul Tevita Manumua, care a transformat unul dintre ele și a adăugat o lovitură de pedeapsă, cel de-al doilea eseu diind transformat de fundașul Ionel Melinte. Scor final Baia Mare 23 Timișoara 17. 

Steaua a obținut victoria în meciul pentru locul la treilea 33 - 13 cu Dinamo (5 - 2 la eseuri), o partidă care până acum 12 ani era un derby, dar acum cele două echipe bucureștene nu mai reușesc să concureze cu cele două forțe din provincie care domină aturoritar rugby-ul românesc,

Campionatul a fost scurtat din cauza întreruperii forțate determinată de pandemia de Coronavirus, ultimele cinci runde ale sezonului regulat fiind anulate, iar Gloria Buzău s-a retras din competiție.

Acum echipa națională va juca pe 1 noiembrie cu Belgia din Rugby Championship Europe pe teren propriu pe un stadion ce urmează a fi stabilit, Stejarii având nevoie de victorie pentru a evita un meci de baraj cu echipa clasată pe locul 1 în liga a doua europeană.