Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Turul Franței: Etapa 15 Pogacar îl învinge pe Roglic, Slovenia domină

pogacar_roglic.jpg

Tadej Pogacar și Primoz Roglic
Tadej Pogacar îl învinge la sprint pe Primoz Roglic în prima etapă din Alpi
Image source: 
Getty Images

Ciclistul sloven Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) a câștigat etapa a 15-a a Turului Franței, Lyon - Grand Colombier din Alpi, 194 de kilometri în fața compatriotului său Primoz Roglic (Jumbp Visma), care păstrează însă tricoul galben de lider. 

Prima etapă din Alpi n-a avut spectaculozitatea celor din Pirinei, favoriții parcticând un joc tactic de eliminare a rivalilor care până la urmă s-a dovedit eficace: columbianul Egan Bernal (Ineos Grenadier), câștigătorul de anul gtrecut a pierdut peste șapte minute la sosire în fața cuplului sloven, iar compatriotul său Nairo Quintana aproape patru minute.

Imeperturbabilul Roglic însoțit în permanență de neobosiții săi echipieri a făcut o mare economie de efort și a trebuit doar să facă față sprintului lui Pogacar la 200 de metri de linia de sosire în vârf la Grand Colombier, cedându-i acestuia diferența de patru secunde la bonificații. 

Roglic conduce acum în clasamentul general cu un avans de 40" față de Pogacar și 1'34" față de columbianul Rigoberto Uran (EF Pro Cycling). 

Celelalte clasamente au lideri neschimbați: Sam Bennett (Deceuninck Quick Step) poartă tricoul verde al sprinterilor, Benoit Cosnefroy (AG2R La Mondiale) pe cel alb cu buline roșii al cățărătorilor, iar Roglic (21 de ani) pe cel alb al tinerilor sub 25 de ani.

Luni este de repaos, iar marți are loc etapa a 16-a, a doua din Alpi, La Tour du Pin - Villard de Lans, 164 de kilometri cu o singură ascensiune de categoria 1, care nu va pune probabil mari probleme favoriților, dintre care se desprind tot mai clar cei doi sloveni, Roglic și Pogacar.

Etapa 16 a Turului Franței
Image source: