Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Exeter - prima înfrângere în campionatul Angliei de la reluare

saracens_exeter.jpg

Saracens 40 Exeter Chiefs 17
Saracens (în negru) au pus capăt unei serii de șapte victorii a lui Exeter
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Liderul clasamentului în campionatul de rugby al Angliei, Exeter Chiefs, a suferit prima înfrângere de la reluarea luna trecută a competițiilor întrerupte de pandemia Coronavirus, 17 - 40 în fața Saracens în runda a 20-a a Gallagher Premiership. 

Acesta este tradiționalul derby al rugby-ului englez între cele două echipe care și-au disputat trei din ultimele patru finale ale Gallagher Premiership, dar meciul de pe Allianz Park din nordul Londrei nu a mai avut avut decât o miză simbolică.

În primul rând pentru că Saracens sunt deja retrogradați după penalizarea cu 105 puncte pentru depășirea repetată a plafonului salarial pentru lotul de jucători. 

În al doilea rând pentru că ambele echipe au folosit garnituri foarte tinere, menajându-și titularii pentru săptămâna viitoare când au loc sferturile de finală ale Cupei Campionilor Europeni, Saracens întâlnind pe Leinster la Dublin - o revanșă a finalei din 2019 câștigate de nord-londonezi - în timp ce Exeter joacă pe teren propriu cu Northampton Chiefs.

Tinerii jucători ai Saracens, care vor juca cele mai multe meciuri în Championship - liga a II-a, în absența marilor vedete - Maro Itoje, Mako și Billy Vunipola, Owen Farrell, Jamie George și Vincent Koch - care vor fi reținuți pentru meciuri internaționale pe parcursul sezonului, i-au dominat la toate capitolele pe tinerii de la Exeter și la capătul unui meci plăcut, desfășurat într-o spirit sportiv desăvârșit, au câștigat cu 40 - 17 (5 - 3 la eseuri), punând capăt unei serii de șapte victorii consecutive ale liderilor.. 

Cea mai bună operațiune a zilei au făcut-o Wasps, învingători cu 59 - 35 (9 - 4 la eseuri) în fața lui Bristol Bears, ca și Bath victorioși cu 37 - 22 în deplasare la Sale Sharks. Cele patru echipe se luptă pentru trei locuri care asigură prezența în semifinalele play-off, alături de Exeter Chiefs care nu mai pot pierde locul 1 și o semifinală pe teren propriu cu ocupanta locului 4 în sezonul regulat.

În celelalte meciuri ale zilei Leicester Tigers au învins cu 28 - 24 pe Northampton Saints, în timp ce Worcester Warrriors au învins în deplasare, 40 - 25 pe London Irish. Luni are loc meciul Gloucester - Harlequins. 

În clasament pe primul loc se află Exeter Chiefs cu 73 de puncte, urmați de Wasps 61, Bath 60, Sale și Bristol câte 59.