Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Lionel Messi - al 4-lea sportiv cu avere de peste un miliard de dolari

messi_neymar_ronaldo.jpg

Sursa imaginii: 
france24.fr

Starul argentinian al lui FC Barcelona a intrat în topul foarte restrâns al sportivilor care au adunat în carieră peste un miliard de dolari, anunță revista economică americană Forbes.

Leo Messi va fi fotbalistul cel mai bine plătit al planetei la finalul acestui an, cu venituri totale de 126 de milioane de dolari - cea mai mare parte din această sumă, adică 92 de milioane, fiind reprezentată de salariile pentru sezonul abia început.

Celelalte 34 de milioane provin din parteneriate şi contracte de sponsorizare.

De șase ori câştigător al „Balonului de Aur”, Messi a vrut să plece în această vară de la FC Barcelona, însă a renunţat mai apoi.

Sud-americanul este al 4-lea sportiv care atinge un miliard de dolari din venituri, după jucătorul de golf Tiger Woods, boxerul Floyd Mayweather şi marele său rival din fotbal – portughezul Cristiano Ronaldo.

Din "clubul miliardarilor" mai face parte și legenda baschetului american - Michael Jordan, a cărui avere a crescut însă după retragerea din activitate, graţie mega-contractului cu producătorul echipament sportiv Nike şi a cumpărării echipei de baschet Charlotte Hornets.

În ierarhia veniturilor pe anul în curs din fotbalul mondial, Lionel Messi l-a depășit pe Cristiano Ronaldo, portughezul adunând la rândul lui 117 milioane dolari, dintre care 70 de milioane doar din salariile de la Juventus Torino.

De asemenea, brazilianul Neymar – atacantul lui Paris Saint-Germain, se află pe treapta a 3-a, cu 96 de milioane dolari – 78 de milioane din salariu.

Forbes semnalează că primii 10 prezenţi în clasamentul pe anul 2020 au adunat venituri globale de 570 milioane dolari, în creştere cu 11% faţă de sezonul trecut, în ciuda impactului pandemiei de Covid-10 asupra sportului şi economiei mondiale.

Topul fotbaliştilor cu cele mai mari venituri în acest an, publicat de Forbes:

1. Lionel Messi (Argentina/FC Barcelona) 126 milioane dolari

2. Cristiano Ronaldo (Portugalia/Juventus Torino) 117 milioane

3. Neymar (Brazilia/Paris Saint-Germain) 96 milioane

4. Kylian Mbappe (Franţa/Paris Saint-Germain) 42 milioane

5. Mohamed Salah (Egipt/FC Liverpool) 37 milioane

6. Paul Pogba (Franţa/Manchester United) 34 milioane

7. Antoine Griezmann (Franţa/FC Barcelona)33 milioane

8. Gareth Bale (Ţara Galilor/Real Madrid) 29 milioane

9. Robert Lewandowski (Polonia/Bayern Munchen) 28 milioane

10. David De Gea (Spania/Manchester United) 27 milioane