Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Turul Franței: Leonard Kamna câștiga etapa a 16-a, Roglic în galben

kamna.jpg

Leonard Kamna
Leonard Kamna și-a distanțat toți adversarii în ultima ascensiune a etapei
Image source: 
Christophe Ena/AFP/Getty Images

Ciclistul german Leonard Kamna (Bora Hansgrohe) a câștigat etapa a 16-a a Turului Franței, La Tour du Pin - Villard de Lans, 164 km. Slovenul Primoz Roglic (Jumbo Visma) păstrează tricoul galben de lider al clasamentului general.

A doua etapă din Alpi, cu ascensiuni moderate, a fost prilejul unei evadări pentru un grup de 23 de cicliști fără șanse de victorie finală, care s-a redus substanțial pe parcurs și în ultima ascensiune a zilei, Saint Nizier de Moucherotte, Kamna s-a desprins de ecuadorianul Richard Carapaz (Ineos Grenadier), cel care, apriori, era favorit la victorie la Villard de Lans. 

Kamna reușește să câștige o etapă la numai trei zile după ce ratat cu puțin victoria în etapa a 13-a, după o altă evadare, în care a fost învins la sprint de columbianul Daniel Matinez (EF Pro Cycling).

Plutonul cu favoriții la victoria finală a sosit la aproape 17 minute, nu înainte ca slovenul Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) să atace la 2 km de sosire dar compatriotul său Roglic a reacționat imediat și cei doi au trecut linia de sosire în același timp. 

În clasamentul general Roglic are un avans de 40 de secunde față de Pogacar și 1'34" față de columbianul Rigoberto Uran (EF Pro Cycling).

Irlandezul Sam Bennett (Deceunick Quick Step) păstrează tricoul verde al sprinterilor, francezul Benoit Cosnefroy (AG2R La Mondiale) pe cel al cu buline roșii al sprinterilor și Pogacar pe cel alb al tinerilor sub 25 de ani.

Miercuri are loc etapa "regină" a Turului Franței 2020, a 17-a și a treia din Alpi, de la Grenoble la stațiunea de schi Meribel, lungă de 170 km, cu sosire la vârf în Col de la Loze (2304 m) - ascensiune toate categoriile, ca și cealaltă dificultate a zilei, legendarul Col de la Madeleine (2000 m). 

Este ultima șansă pentru cățărători, în frunte cu Pogacar, de a remonta deficitul de timp față de Roglic înaintea penultimei etape contra-cronometru pe 36 km unde tricoul galben va fi greu de distanțat.

Etapa 17 a Turului Franței
Image source: