Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Simona Halep este în optimile turneului de la Roma

În competiția de două milioane de dolari, cea mai titrată jucătoare română de tenis a învins-o în turul al 2-lea pe reprezentanta gazdelor - Jasmine Paolini, numărul 99 în ierarhia WTA. 

La o lună după ce a câștigat turneul de la Praga - singurul la care a participat după restricțiile impuse de pandemia de Covid-9, Simona Halep a debutat cu o victorie la Roma, scor: 6-3, 6-4, contra lui Jasmine Paolini, după o oră și 23 de minute de joc.

Principală favorită în capitala Italiei, Simona nu a arătat un joc prea convingător, dar s-a impus datorită experienței în momentele decisive. 

În manșa următoare, Halep se va întâlni cu învingătoarea dintre Dayana Yastremska, din Ucraina, locul 29 WTA și americanca Amanda Anisimova, a 27-a în clasamentul profesionist feminin.

Calificarea în optimi este recompensată la Roma cu un cec de aproape 20.000 de euro şi cu 105 puncte WTA.

Turneul peninsular se desfășoară pe zgură, fără spectatori în tribune.

La dublu masculin, Horia Tecău și partenerul lui olandez - Jean-Julien Rojer au fost eliminați încă din primul tur al turneului Masters 1.000 de la Roma, învinşi cu 6-4, 6-4, de un alt olandez - Wesley Koolhof și croatul Nikola Mektic, favoriți numărul 8.

 

La dublu feminin, Raluca Olaru și nemțoaica Anna-Lena Friedsam s-au calificat în sferturile probei, după ce s-au impus cu 6-4, 6-3, în fața cuplului dormat din japoneza Miyu Kato și americanca Sabrina Santamaria.