Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Aventura echipei din Moldova în Liga Europa s-a încheiat:”Singurul gol a fost marcat dintr-un penalty controversat”

Aventura echipei rurale din Republica Moldova s-a încheiat în Liga Europa, joi seară. FC Sfântul Gheorghe Suruceni a pierdut meciul cu Partizan Belgrad, vicecampioana Serbiei, scor 0-1. Timpul regulamentar al partidei jucate pe terenul Zimbru din Chișinău s-a încheiat fără goluri. Partizan Belgrad a reușit să înscrie un gol în prelungiri, dintr-un penalty.

Fotbalistul echipei Partizan Belgrad, Bibras Natcho, a marcat, în prelungiri, în minutul 114, singurul gol al meciului, considerat controversat de către FC Sfântul Gheorghe. ”Păcat că cineva continuă să-și bată joc de munca altora”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a echipei de la Suruceni.

De altfel, aici jucătorii moldoveni sunt apreciați pentru prestația de pe teren.

Bravo, băieți. Ați reușit o prestație senzațională în meciul din această seară, la fel ca și-n prima partidă din cadrul Cupelor Europene, o prestație care merită să fie apreciată și lăudată de către toată lumea. Curaj, devotament și încredere în forțele proprii, pentru că avem în față alte obiective, iar motto-ul nostru rămâne și-n continuare Totul abia începe. Totul este posibil, deoarece noi suntem Sfântul Gheorghe Suruceni”, se mai arată în mesajul de pe pagina FC Sfîntul Gheorghe Suruceni.

În primul tur preliminar al Ligii Europa, Sfântul Gheorghe Suruceni a eliminat din competiție echipa Șahtior Soligorsk din Belarus, cu 4-1, la lovituri de departajare.

Clubul din Suruceni a fost desemnat cea mai bună echipă a anului 2019 (echipa cu cel mai mare progres) din Republica Moldova. Antrenorul principal al echipei este Serghei Cebotari, iar în 2019 a fost ales de către membrii afiliați Federației Moldovenești de Fotbal, drept cel mai bun antrenor moldovean al anului 2019.

În 2019, Sfântul Gheorghe Suruceni a devenit în premieră vicecampioană națională, a ajuns în finala Cupei Moldovei Orange și a obținut dreptul să reprezinte Moldova în Liga Europei. 

FC Sfântul Gheorghe a fost fondat la 11 iulie 2003. Clubul a fost denumit în cinstea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, numele căruia îl poartă și mănăstirea din localitate. Imaginea în care Sf. Gheorghe ucide balaurul este prezentă pe emblema clubului din Suruceni.

FK Partizan Belgrad este un club din Serbia, fondat în 1945 și care evoluează în Superliga sârbă. Printre performanțele internaționale ale clubului se numără faptul că a jucat în primul meci din Cupa Campionilor Europeni în 1955, devenind astfel și primul club din Europa de Est care a jucat finala acestei competiții, în ediția din 1966, iar mai târziu primul club din Serbia care a jucat în grupele Cupei Campionilor.

În privința duelurilor cu echipele din Moldova, Partizan a mai evoluat doar împotriva lui Sheriff Tiraspol, în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, ediția 2005-2006, când s-a impus cu 2-0. 

 
Corespondentul RFI, Valeria Vițu despre încheierea aventurii echipei rurale din R.Moldova în Liga Europa