Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Turul Franței: Slovenul Tadej Pogacar (21 de ani) virtual câștigător

pogacar.jpg

Tadej Pogacar
Tadej Pogacar a făcut o cursă senzațională
Image source: 
Reuters

Ciclistul sloven Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) a câștigat etapa 20 a Turului Franței, contracronometru, 36 km cu sosire la vârf pe Planche des Belles Filles și este practic câștigător al cursei cu o zi înaintea sosirii la Paris pe Champs Elysees.

Deznodământ senzațional la finalul penultimei etape, în care Pogacar (care împlinește 22 de ani luni și care poate deveni cel mai tânăr câștigător al Marii Bucle din 1904 încoace) pleca cu un handicap de 57" în clasament față de compatriotul său, purtător al tricoului galben Primoz Roglic (Jumbo Visma).

Plecat penultimul în cursă tânărul ciclist a câștigat timp în fața favoritului plecat ultimul și la finalul ascensiunii de 6 km a terminat cu 1'56" înaintea lui Roglic, care s-a clasat abia al cincilea în etapă.

În clasamentul general Pogacar are un avans de 59" față de Roglic cu australianul Richie Porte urcat pe locul al treilea la 3'30". El a câștigat și tricoul alb cu buline roșii al cățărătorilor și pe cel alb al tinerilor sub 25 de ani.

Duminică are loc ultima etapă, Mantes-la-Jolie - Paris Champs Elysees, în mod tradițional o procesiune care se încheie pe cel mai frumos bulevard din lume cu un sprint final, în care cu excepția unui accident Pogacar nu mai poate pierde tricoul galben.

Etapa 21 a Turului Franței
Image source: