Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Anunțarea morții campionilor Europei, Saracens, e prematură

alex_goode.jpg

Alex Goode
Alex Goode a marcat 19 puncte, între care un eseu, pentru Saracens
Sursa imaginii: 
www.saracens.com

Campionii Europei, Saracens, s-au calificat în semifinalele Cupei Campionilor Europeni la rugbydupă victoria în deplasare la Dublin, 25 - 17 în sferturi împotriva lui Leinster. În celălalt meci disputat sâmbătă, Racing 92 a învins pe Clermont Auvergne cu 36 - 27. 

Deși retrogradați din campionatul Angliei, penalizați pentru depășirea repetată a plafonului salarial pentru lotul de jucători, Saracens au dovedit pe Aviva Stadium de ce sunt considerați cea mai bună echipă europeană a ultimului deceniu. 

Deși privați de numeroși jucători plecați definitiv sau împrumutați pe un an altor echipe, cu mijlocașul lor la deschidere, Owen Farrell suspendat pe cinci runde, Saracens au făcut o adevărată demonstrație de tenacitate și disciplină.

Înainte de pauză, cu vântul în spate, londonezii au dominat net pe înaintare forțându-i pe irlandezi să greșească în mod repetat, obținând cinci lovituri de pedeapsă, trei transformate de înlocuitorul lui Farrell, Alex Goode, și două de fundașul Elliott Daly, în timp ce Leinster nu a putut replica decât printr-o penalitate a mijlocașului la deschidere, Jonny Sexton.

Cu câteva minute înainte de pauză, o acțiune plecată din marginea 22-ului irlandez a făcut șah-mat apărarea irlandeză: mijlocașul la grămadă Richard Wigglesworth a deschis după un punct de fixare, balonul a ajuns la talonerul Jamie George, care a pasat la interior centrului Duncan Taylor și acesta a pasat din contact lui Goode, care după o fentă de pasă care a derutat apărarea adversă a făcut o cursă de circa 15 metri și a blonjat în but, eseu transformat de el însuși.

Scorul de 3 - 22 la pauză ar fi indicat că meciul era jucat, dar Leinster s-au trezit din pumn și au reluat în forță partea a doua, marcând două eseuri prin pilierul Andrew Porter și fundașul Jordan Larmour, ambele trasformate de Sexton, care au adus scorul la 17 - 22 cu 15 minute înainte de final.

Și deși irlandezii au atacat furibund, Saracens a-au apărat cu calm și cu două minute înainte de final Goode a mai transformat o lovitură de pedeapsă stabilind scorul final la 17 - 25, prima înfrângere a lui Leinster în acest anu după 25 de victorii consecutive. 

Clermont Auvergne 27 Racing 92 36
Racing 92 a condus în meciul cu Clermont tot timpul pe tabela de scor
Sursa imaginii: 

Saracens va întâlni în semifinală pe un stadion din Franța pe Racing 92 Paris, care a învins cu 36 - 27 pe Clermont Auvergne în deplasare.

Deși au marcat patru eseuri, față de numai două ale oaspeților, gazdele au fost dominate pe tot parcursul partidei de o echipă mai omogenă și cu o înaintare superioară.

Duminică au loc celelalte două sferturi de finală; Exeter Chiefs - Northampton Saints și Stade Toulousain - Ulster. 

În Challenge Cup - competiția europeană numărul 2 - Bordeaux Begles (cu pilierul moldovean Vadim Cobîlaș, 37 de ani, care a jucat tot meciul) a învins cu 23 -1 4 pe Edinburgh, în timp ce Bristol Bears au învins pe Dragons cu 56 - 17. 

Meciul Leicester Tigers - Olympique Castres a fost anulat din cauza găsirii a trei jucători și al unui membru al echipei tehnice infectați cu Coronavirus, ceea ce a dus la forfait-ul echipei franceze.

Ultimul sfert de finală al Challenge Cup se joacă între Toulon și Sacrlets sâmbătă seara.