Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Roma. Molto bene, Simo!

simona_halep_finala_roma.jpg

Simona Halep, mai aproape de trofeul de la Roma (Sursa: AP/Mediafax Foto/Alfredo Falcone/LaPresse)
Simona Halep, mai aproape de trofeul de la Roma (Sursa: AP/Mediafax Foto/Alfredo Falcone/LaPresse)

Jucătoarea de tenis Simona Halep s-a calificat cu emoții duminică în finala turneului de două milioane de dolari de la Roma, după ce a eliminat-o în semifinale pe sportiva spaniolă Garbine Muguruza.

Simona Halep (2 WTA) a învins-o greu pe Garbine Muguruza (17 WTA) în semifinale la Roma, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4, într-un meci în care sportiva spaniolă a luptat până în ultima secundă, constănțeanca demonstrându-și într-un final superioritatea fizică și mentală. De altfel, după ultimul punct câștigat, Halep nu a mai avut puterea să se bucure pe teren, părând stoarsă de energie.

”Molto bene, Simona Halep!”, scria la un moment dat pe pagina de Twitter a WTA, după un punct câștigat de româncă.

Simona Halep și Garbine Muguruza s-au mai întâlnit de șase ori până la meciul de duminică, scorul general fiind acum 4-3 pentru sportiva spaniolă.

Garbine Muguruza este ultima jucătoare care o învinsese pe Halep anul acesta, la Melbourne. De atunci, românca a câștigat 12 partide la rând și s-a impus în turneul de la Praga.

Garbine Muguruza a eliminat-o în sferturi la Roma pe Victoria Azarenka, în timp ce Simona Halep a beneficiat de abandonul unei adversare din Kazakhstan, pe care o conducea cu 6-2, 2-0.

În cealaltă semifinală se vor întâlni duminică, după ora 17, cehoaicele Karolina Pliskova (deținătoarea trofeului) și Marketa Vondrousova.

La turneul de astăzi a fost permis și accesul publicului. Puținii spectatori care au asistat la meciul Simonei Halep au fost așezați de organizatori pe scaune marcate special, cu buline albe, pentru a respecta distanțarea fizică impusă de măsurile de protecție, pe fondul pandemiei Covid-19.