Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Semifinale franco - engleze în cupele europene

cupe_europene.jpg

Cupele europene la rugby
Sursa imaginii: 
EPCR

Semifinalele cupelor europene la rugby se vor disputa numai între echipe din Franța și Anglia, la sfârșitul săptămânii, atât în Cupa Campionilor Europeni cât și în Challenge Cup, competiția europeană numărul 2.

În Cupa Campionilor Racing 92 Paris va întâlni deținătorii trofeului, Saracens, sâmbătă la 15:00 (ora României) pe Arena La Defense din capitala Franței. 

În sferturile de ginală ambele echipe au obținut victorii în deplasare, Saracens au învins pe Leicester cu 25 - 17, în timp ce parizienii au depășit pe Clermont Auvergne cu 36 - 27.

În cealaltă semifinală Exeter Chiefs vor întâlni pe Stade Toulousain tot sâmbătă pe teren propriu, pe stadionul Sandy Park, de la 17:30.

Duminică Stade Toulousain a învins pe Ulster cu 36 - 8, în timp ce Exeter a trecut de Northampton Saints cu 38 - 15.

În Challenge Cup prima semifinală se va disputa între Bristol Bears și Bordeaux Begles, vineri de la ora 21:45.

Bristol a învins în sferturi pe Dragons cu 56 - 17, în timp ce Bordeaux a trecut de Edinburgh cu 23 - 14.

În cealaltă semifinală se vor întâlni Toulon și Leicester Tigers, sâmbătă de la 20:00 pe Stade Mayol.

Toulon a învins pe Sacrlets în sferturi cu 11 - 6, iar Leicester a câștigat prin forfait cu Castres Olympique, care a avut trei și jucătorul și un membru al staff-ului tehnic pozitivi cu Coronavirus.

Așadar, simetrie perfectă: în fiecare dintre cele două competiții una dintre semifinale se va juca pe terenul unei echipe franeze și cealaltă pe terenul unei echipe engleze.