Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Fanii tenisului protestează după ce Halep a primit cu 10 euro mai puţin decât Djokovic pentru titlul de la Roma

halep_trofeu_roma_2020.jpg

Sursa imaginii: 
facebook

Gazdele turneului de la Roma sunt criticaţi pe reţelele de socializare, după ce campionul la simplu masculin - Novak Djokovic, a încasat un premiu mai mare cu 10 euro decât câștigătoarea de la simplu feminin - Simona Halep.

Sârbul lider al ierarhiei ATP, care l-a învins luni în finală pe argentinianul Diego Schwartzman și a cucerit al 36-lea său titlu Masters 1.000, a încasat un cec de 205.200 euro, în timp ce românca a primit cu 10 euro mai puțin pentru titlul ei câștigat în turneul Premier 5, în ultimul act în care Karolina Pliskova s-a retras din cauza unei accidentări.

Tot la presiunea fanilor, organizatorii turneelor de Grand Slam au acceptat să ofere premii egale la masculin şi feminin, însă suporterii au acuzat situaţia de la Roma, unde premiul lui Halep a fost frustrant de aproape de cel al lui Djokovic, dar nu egal cu al acestuia:

''Parcă zici că dacă au avut aşa mare nevoie de acei 10 euro pentru a se simţi mai bărbaţi, în iad cu ei'', a scris pe Twitter un susținător al „sportului alb”.

''Oamenii care au făcut diferenţa la premii sunt misogini. Punct'', a adăugat altul.

Amintim, anul trecut, tot la Roma, campionul Rafael Nadal a primit un cec de 958.055 euro, aproape dublu faţă de cel al campioanei fetelor, Karolina Pliskova.

Pandemiei de coronavirus a redus anul acesta premiile totale la masculin la 3,47 milioane euro, iar la feminin la 1,69 milioane euro.

Unul dintre adversarii premiilor egale la turneele ATP și WTA este Ion Țiriac. Miliardarul roman, patron al marelui Masters de la Madrid, consideră că fetele nu pot pretinde aceiași bani, odată ce turneele lor nu produc nici pe departe aceleași sume din publicitate și nici nu vând atâtea bilete la turnee, iar audiențele TV sunt mult mai mici la competițiile feminine decât la cele masculine.