Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


FCSB cere amânarea meciului cu Slovan Liberec, avand 14 cazuri de Covid-19 în club

fcsb.jpg

Sursa imaginii: 
facebook

Echipa bucureșteană a solicitat UEFA amânarea partidei cu Slovan Liberec, din preliminariile Europa FM, din cauza celor 14 cazuri de Covid-19 din rândul fotbaliştilor, anunță secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan.

Oficialul LPF precizează că, în funcţie de răspunsul forului fotbalistic continental,  este posibil să fie amânată şi confruntarea Politehnica Iaşi - FCSB, din etapa a 5-a a Ligii I, care ar trebui să se joace duminică seară:

"Este clar că partida celor de la FCSB cu Politehnica Iaşi este legată de reacţia pe care o va avea UEFA, probabil în orele următoare, faţă de ceea ce s-a petrecut la FCSB. În această dimineaţă ei s-au testat la clinica autorizată de UEFA şi aşteaptă rezultatele în cel mai scurt termen. În funcţie de rezultate, vom vedea probabil o decizie de la forul european şi mai departe această decizie va avea un impact asupra partidei din Liga I. Din ceea ce am vorbit cu cei de la FCSB, am înţeles că în cursul zilei de marţi au transmis o cerere de amânare la forul european, cu două zile, aşa cum prevede regulamentul. Ceea ce înseamnă că există şanse ca această partidă să se dispute în funcţie de situaţie. Este posibil să se dispute sâmbătă", a declarat Justin Ştefan la „ProX”.

Tot secretarul general al Ligii spune și că LPF se luptă pentru a nu mai exista meciuri amânate în campionatul intern:

"Este foarte periculos, mai ales când intri în contact cu asimptomatici. Până virusul se fixează în celule trec 3-4 zile, dar în această perioadă virusul poate fi transmis mai departe. Am avertizat asupra acestei situaţii, e clar că nu e vorba de rea credinţă. Vedem ce se întâmplă în alte ţări, sunt situaţii destul de alarmante. Sunt sigur că această situaţie poate fi depăşită, le acordăm tot sprijinul pentru că e interesul fotbalului românesc să se meargă mai departe în cupele europene. Încercăm să nu avem meciuri amânate în campionat".

Amintim, numărul jucătorilor de la FCSB cu Covid-19 a ajuns la 14, după ce marţi alţi 5 au fost depistaţi pozitiv: Valentin Creţu, Florinel Coman, Olimpiu Moruţan, Marius Briceag şi Alexandru Buziuc.

Asta după ce săptămâna trecută au fost confirmaţi Andrei Miron, Florin Tănase, Iulian Cristea, Darius Olaru, Andrei Vlad, Sergiu Buş, Andrei Pandele, Ovidiu Popescu şi Ionuţ Vînă.

De asemenea, in afara celor 14 fotbaliști, mai multe persoane din stafful tehnic al hrupării, printre care şi antrenorul principal Toni Petrea, precum şi oameni din anturajul clubului au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Conform programării oficiale, FCSB o va întâlni pe Slovan Liberec, joi, de la ora 20:30, în prima manşă a turului al 3-lea preliminar al Ligii Europa, pe teren propriu.

Conform protocolului UEFA, pentru a putea disputa meciul, „roș-albaștrii” trebuie să poată înscrie pe foaia de meci 13 fotbaliști valizi, dintre care unul trebuie să fie portar.

De când au fost reluate meciurile de fotbal în România, la 12 iulie, au fost confirmate mai multe cazuri de Covid-19 la jucători şi angajaţi ai unor cluburi din Liga 1: Dinamo, FC Botoşani, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Politehnica Iaşi, Astra Giurgiu, FCSB, FC Argeş, UTA, Chindia Târgovişte și Viitorul Constanţa, precum și la minimum 6 formații din liga a 2-a.

Nici arbitrii nu au scăpat – în lotul pentru primele două eşaloane fiind depistate până acum 10 cazuri, iar cei infectați au fost optiți de la delegări de către FRF.