Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mihai Covaliu a fost reales președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Fostul campion olimpic, mondial și european la scrimă - Mihai Covaliu, a fost reales, joi, președinte al COSR pentru încă 4 ani, ceremonia fiind o formalitate, fiindcă nu a avut niciun contracandidat. 

 

Alegerile s-au desfășurat pentru prima data în aer liber și au avut loc la Complexul Olimpic „Sydney 2000”, de la Izvorani. 

Covaliu a fost singurul candidat pentru funcția de președinte și a fost ales cu 203 voturi din cei 204 membri prezenți la Adunarea Generală, a anunțat Comitetul Olimpic și Sportiv Român, pe pagina de Facebook.

Vicepreşedinți ai COSR au fost aleși, tot pentru patru ani, Camelia Potec - preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Elisabeta Lipă - preşedinte al Federaţiei Române de Canotaj, şi Alexandru Dedu - preşedinte al Federaţiei Române de Handbal.

Și cei trei au fost tot singurii candidaţi pentru aceste funcţii.

„La prima ședință a Comitetului Executiv COSR, desășurată chiar la Izvorani, Mihai Covaliu l-a propus pentru funcţia de secretar general pe George Boroi, care a ocupat acelaşi post în ultimii patru ani şi care a fost reales cu unanimitate. Dan Manolescu a fost ales ca trezorier”, a anunțat COSR.