Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


CFR Cluj este în play-off-ul Europa League. FCSB a fost eliminată

Campioana României - CFR Cluj i-a învins în deplasare, cu 1-0, pe suedezii de la Djurgården, iar FCSB a cedat cu 0-2 acasă, cu Slovan Liberec.

În Suedia, golul calificării CFR-ului a fost marcat de Vinicius, în minutul 55, iar la pauză, scorul a fost 0-0.

Dan Petrescu a trimis în teren o echipă formată din Bălgrădean - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Bordeianu - Deac, Păun, Djokovic - Rondon și Omrani, iar Pereira, Debeljuh și Hoban au fost schimbările făcute de ardeleni.

În etapa următoare, campioana României va întâlni, pe teren propriu, la data de 1 octombrie, echipa finlandeză KuPS Kuopio.

La Giurgiu, pe terenul Astrei, FCSB nu a putut trece de cehii de la Slovan Liberec, care s-au impus cu 2-0, în turul al treilea preliminar al competiţiei.

Având o formulă „cârpită”, din cauza celor 15 cazuri de infectare cu coronavirus din lotul său, FCSB s-a lovit şi de alte probleme pe parcursul meciului cu Slovan, jucând din minutul 20 în 10, după ce Cană a fost eliminat. Apoi a pierdut și un jucător abia transferat - Karanovic, care s-a accidentat.

„Roș-albaștrii” au rezistat în prima repriză, când portarul Straton a salvat mai multe ocazii mari, dar au cedat după pauză, la golurile marcate de Yusuf Helal în minutul 64 și Michael Rabusic în minutul 82.

Astfel, CFR Cluj a rămas sigura reprezentantă a României în Europa League.