Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Racing 92 - Exeter Chiefs în finala Cupei Campionilor Europeni

vakatawa.jpg

Racing 92 19 Saracens 15
Virimi Vakatawa (cu balonul) a fost omul meciului, fiind la baza singurului eseu marcat
Sursa imaginii: 
https://arena-cdn-g.imgix.net/

Racing 92 Paris va întâlni pe Exeter Chiefs în finala Cupei Campionilor Europeni, după victorii cu 19 - 15 în fața deținătorilor trofeului, Saracens și în resepctiv în fața lui Stade Toulousain cu 28 - 18.

Pe superba arenă acoperită La Defence din capitala Franței, în fața a numai 1000 de spectatori acceptați în condițiilor restricțiilor severe impuse din cauza pandemiei de Coronavirus, gazdele au trebuit să aștepte 77 de minute pentru a se impune în fața unei echipe ajunse la capăt de drum, după penalizarea și retrogradarea în liga secundă, ce-o va priva pe minimum doi ani de prezența în Cupa Campionilor.

În acel minut, cu scorul 15 - 12 în favoarea Saracens, mijlocașul la deschidere Finn Russell, a dat un mic șut de urmărire ăeste apărarea oaspeților, centrul Virimi Vakatawa a prin balonul din zbor și după o cursă de 30 de metri a pasat, balonul a ajuns la aripa Juan Imhoff, care a sprintat până în but marcând singurul eseu al meciului, transformat de mijlocașul la grămadă Maxime Machenaud.

Până atunci dominarea gazdelor fusese sterilă și meciul, extrem de nespectaculos s-a redus la o apărare fermă a Saracens care au profitat de greșelile parizienilor, marcând de cinci ori prin mijlocașul la deschidere Alex Goode, față de patru pentru Racing, trei prin mijlocașul la grămadă Teddy Irribaren și una prin înlocuitorul său Machenaud. 

E sfârșitul unei ere pentru Saracens, de trei ori campioni ai Europei în ultimii cinci ani și de cinci ori campioni ai Angliei în ultimii 10 ani. 

Racing va juca pentru a treia oară în cinci ani în finala Cupei Campionilor unde va întâlni pe Exeter Chiefs care a învins pe Stade Toulousain - deținătoare a patru trofee europene - cu 28 - 18 și s-a calificat pentru prima oară în finala competiției.

De remarcat că Exeter a promovat în prima ligă a campionatului Angliei acum 10 ani și a jucat în patru finale consecutiv, câștigând titlul în 2017.

Finala Cupei Campionilor se va juca sâmbătă 17 octombrie la Bristol, de la 20:45 (ora României). 

În finala Challenge Cup (competiția europeană numărul 2) se vor întâlni Toulon, care a învins în semifinale pe Leicester Tigers cu 34 - 19, și Bristol Bears, care au depășit pe Bordeaux Begles cu 37 - 20, după prelungiri.

Meciul se va desfășura la Aix-en-Provence, vineri 16 octombrie de la 21:00.