Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Campionatul Angliei a ajuns în faza semifinalelor play-off

exeter_chiefs.jpg

Exeter Chiefs
Exeter Chiefs sunt marii favoriți la câștigarea titlului de campioni ai Angliei
Sursa imaginii: 
PA

Campionatul de rugby al Angliei, Gallagher Premiership, a ajuns în faza semifinalelor play-off, unde se vor întâlni Exeter Chiefs și Bath - prima semifinală și Wasps și Brostol Bears în cea de-a doua. Ambele meciuri au loc sâmbătă 10 octombrie.

Pandemia de Coronavirus a influențat odată în plus desfăurarea acestui campionat care trebuia să se încheie acum mai bine de patru luni: amânat pentru miercuri, meciul dintre Sale Sharks și Worcester Warriors a fost anulat din cauza faptului că în ultima săptămână numai puțin de 27 de persoane din cadrul clubului, jucători și personal tehnic au testat pozitiv cu virusul.

Victoria a fost acordată oaspeților cu 20 - 0 și ca urmare Sale au rămas pe locul cinci, ratând calificarea în semifinale în dauna lui Bath, care prinde in extremis un meci în deplasare împotriva lui Exeter Chiefs, care au dominat autoritar sezonul regulat. 

În cazul unei victorii așteptate, Chiefs care vor juca sâmbătă 17 octombrie finala Cupei Campionilor Europeni împotriva lui Racing 92 Paris la Bristol, vor juca finala Gallagher Premiership pe 24 octombrie.

În cealaltă semifinală, mult mai echilibrată, se întâlnesc la Coventry Wasps și Bristol Bears, aceștia din urmă fiind revelația sezonului, calificați și în finala Cahllenge Cup (competiția europeană numărul 2) împotriva lui Toulon, meci programat pe 16 octombrie la Aix-en-Provence.

Prima semifinală Gallagher Premiership, Wasps - Bristol, se joacă sâmbătă de la 13:30 (15:30 în România) în timp ce a doua semifinală este programată să înceapă la 16:30 (18:30 în România).