Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Exeter Chiefs - Wasps în finala campionatului Angliei

exeter_bath.jpg

Exeter Chiefs - Bath
Exeter Chiefs pentru a cincea oară consecutiv în finala campionatului Angliei
Sursa imaginii: 
Exeter Chiefs Twitter

Exeter Chiefs s-au calificat pentru a cincea oară consecutiv în finala campionatului Angliei, Gallagher Premiership, învingând în semifinală pe Bath cu 35 - 6. Oponenții lor vor fi Wasps, care au trecut în semifinala lor cu 47 - 24 de Bristol Bears.

Avantajul terenului propriu, chiar în absența spectatorilor, s-a dovedit din nou decisiv și primele două clasate în sezonul regulat se vor regăsi în finala ce se va juca sâmbătă 24 octombrie pe stadionul Twickenham din Londra.

Este în fapt o revanșă a finalei din 2017 când Chiefs au învins în prelungiri cu 23 - 20. 

Chiefs au dat o lecție de rugby în care înaintașii lor au dovedit obișnuita lor eficacitate în 22-ul advers marcând trei din cele cinci eseuri ale lor.

Wasps și Bristol, cunoscute pentru jocul lor ofensiv, nu s-au dezmințit și au oferit un spectacol agreabil în care gazdele au marcat cinci eseuri față de patru ale oaspeților.

Până la finala campionatului Angliei vor avea loc alte două finale: vineri 16 octombrie Bristol Bears vor întâlni pe Toulon la Aix-en-Provence în Challenge Cup (competiția europeană numărul doi) în timp ce Exeter Chiefs vor juca cu Racing 92 Paris în finala Cupei Campionilor sâmbătă 17 octombrie la Bristol.