Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Noua Zeelandă salvează in extremis un meci egal cu Australia

noua_zeelanda_australia.jpg

Noua Zeelandă 16 Australia 16
Australia a fost pe punctul să creeze o mare surpriză în Noua Zeelandă
Sursa imaginii: 
Getty Images

Noua Zeelandă a obținut un meci egal, 16 - 16, dintr-o lovitură de pedeapsă în penultimul minut de joc al meciului de rugby cu Australia. A fost primul meci internațional al sezonului în emisfera sudică de la debutul pandemiei de Coronavirus.

Pe stadionul din Wellington în prezența a 31000 de spectatori, aripa Jordie Barrett a egalat în minutul 79, dar australienii au avut șansa să obțină prima victorie pe terenul marilor lor rivali, dar aripa Reece Hodge a trimis în bară o lovitură de pedeapsă dictată de arbitru în prelungiri. 

Punctele All Blacks au fost marcate de Barrett (eseu + două lovituri de pedeapsă) și Aaron Smith (eseu), în timp ce Wallabies au marcat tot două eseuri prin Marika Koroibete și Filipo Daugunu și două penalități transformate de James O'Connor. 

Acest meci egal pune capăt unei serii de 23 de victorii consecutive ale All Blacks pe teren propriu în fața Wallabies, care au câștigat meciul de la Dunedin pe 11 august 2001 cu 23 - 15.

Revanșa acestui meci, dotat cu Cupa Bledisloe, se va juca duminica viitoare pe Eden Park la Auckland (cu începere de la 04:00 ora României), iar a treia partidă va avea loc pe ANZ Stadium la Sydney, pe 31 octombrie. 

Ca urmare a acestui meci egal, Noua Zeelandă rămâne pe locul 2 în clasamentul World Rugby (după Africa de Sud), în timp ce Australia urcă de pe 7 pe 5, trecând peste Țara Galilor și Franța.

După Cupa Bledisloe, în perioada 7 noiembrie - 12 decembrie se va desfășura în Australia The Rugby Championship, amânat din vară, cu participarea țării gazdă, Africii de Sud, Argentinei și Noii Zeelande.

Reece Hodge
Reece Hodge a trimis în bară lovitura de pedeapsă de la 50 de metri care ar fi adus Australiei victoria în prelungiri
Sursa imaginii: 
Getty Images