Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


România a fost învinsă și de Austria în Liga Națiunilor

Echipa națională de fotbal a cedat cu 0-1 în fața Austriei, în meciul jucat la Ploiești, în antepenutima etapă a grupelor Ligii Națiunilor.

În partida de pe stadionul „Ilie Oană”, reprezentativa României a jucat mai bine decât la precedentele două înfrangeri, 1-2 cu Islanda și 0-4 cu Norvegia, însă nu a reușit să marcheze.Austriecii au punctat în minutul 75, prin Schopf, din pasa lui Baumgartner.

„Tricolorii” și-au micșorat dramatic șansele de calificare în faza următoare, fiindcă se află pe locul al 3-lea, cu 4 puncte, în timp ce Norvegia și Austria conduc grupa cu câte 9 puncte. Ultima este Irlanda de Nord, cu un singur punct.

În următoarea partidă, selecționata pregătită de Mirel Rădoi va juca tot pe teren propriu, cu Norvegia, la 16 noiembrie, iar ultima confruntare va fi cea din Irlanda de Nord, programată la 18 noiembrie.

Amintim, Liga Națiunilor este unul dintre criteriile de calificare la Cupa Mondială din Qatar, în 2022.

O victorie cu nord-irlandezii ar fi importantă, fiindca România ar putea-o depăși în clasamentul coeficienților UEFA și ar urca astfel în urna a 2-a valorică la tragerea la sorți a grupelor preliminare clasice pentru Mondialul de peste doi ani.