Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Campioana mondială Africa de Sud - forfait la Rugby Championship

Echipa de rugby a Africii de Sud

Campioana mondială Africa de Sud s-a retras de la Rugby Championship care urma să înceapă luna viitoare cu participarea Argentinei, Australiei și Noii Zeelande. Federația sud africană a citat restricții legate de pandemia de Coronavirus. 

Amânat din vară (în fapt iarna australă), turneul urma să se desfășoare în Australia începând cu 7 noiembrie, cu 12 meciuri, tur - retur, între cele patru echipe. Retragerea Springboks a înjumătățit numărul de meciuri din campionat la șase.

"Lotul Africii de Sud care ar fi cuprins 46 de jucători era programat să zboare de la Johannesburg duminică. Cu toate acestea, reglementările guvernamentale, așa cum au fost elaborate în prezent, au însemnat că nu era clar dacă echipa va putea pleca în mod legal." se spune într-un articol publicat pe pagina SA Rugby, federația sud-africană de rugby.

"Acesta este un rezultat extrem de dezamăgitor pentru susținătorii și partenerii noștri comerciali, dar impactul continuu al pandemiei înseamnă că nu suntem în măsură să prezentăm o echipă Springboks fără a compromite serios bunăstarea jucătorilor.", a declarat Jury Roux, directorul executiv al SA Rugby. 

Roux a adăugat că provocările locale au fost agravate de faptul că cei 24 de jucători din străinătate, care fuseseră reținuți pentru selecție potențială (în funcție de statutul COVID-19) și cărora li s-au aplicat vize, erau bazați la cluburi europene sau japoneze.

"Jucătorii din Anglia, Irlanda, Franța și Japonia sunt supuși reglementărilor locale diferite și protocoalelor de călătorie și carantinelor potențial iminente reînnoite în unele teritorii”, a mai spus el.

"Am descoperit că jucătorii aveau nevoie de minimum 400 de minute de joc înainte de a putea fi pregătiți pentru un meci test”, a spus antrenorul Springboks Rassie Erasmus.

"Jucătorii din străinătate începuseră să joace înaintea noastră și s-ar fi apropiat de acel moment până pe 7 noiembrie. Dar mulți dintre aceștia și-au încheiat programul sau au avut focare COVID, ceea ce a întrerupt planificarea. Jucătorii din Japonia nu au jucat deloc rugby, în timp ce jucătorii din Africa de Sud ar fi cu mult peste 400 de minute până la momentul începerii turneului. " a mai spus Erasmus. 

Turneul Leilor Britanici și Irlandezi

Retragerea Springboks din Rugby Championship înseamnă că anul 2020 va fi primul în care Africa de Sud, câștigătoarea Cupei Mondiale din Japonia în noiembrie 2019 nu va juca niciun meci test

Africa de Sud 32 Anglia 12
Ultimul meci test jucat de Africa de Sud a fost finala Cupei Mondiale cu Anglia, pe 2 noiembrie 2019, câștigată cu 32 - 12
Image source: 

"Pare incredibil ca Springboks să nu joace un meci test în 2020, dar sănătatea și siguranța publică au fost principala preocupare și noi am fost victime colaterale, ca atâtea companii." a spus Roux. 

"Tot ce putem face acum este să ne bucurăm de competițiile noastre interne și să găsim modalități de a fi pregătiți pentru sosirea Leilor Britanici și Irlandezi (BIL) în 2021.” a mai spus el. 

Turneul BIL (o selecționată formată din jucători englezi, galezi, scoțieni și irlandezi) este programat pentru iunie - iulie 2021, cuprinde opt meciuri, dintre care patru cu selecționate regionale și patru meciuri test cu Springboks. 

În finala Cupei Mondiale din 2019 Africa de Sud a învins Anglia cu 32 - 12.