Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Bristol Bears 32 Toulon 19 în finala Challenge Cup

bristol_toulon.png

Bristol Bears 32 Toulon 19
Bristol Bears au câștigat primul titlu european din istoria lor
Sursa imaginii: 
BT Sport

Bristol Bears au câștigat Challenge Cup, competiția europeană numărul 2 la rugby, învingând în finală pe Toulon cu 32 - 19. Sâmbătă are loc finala Cupei Campionilor dintre Exeter Chiefs și Racing 92 Paris.

În prezența a 1000 de spectatori al căror accea a fost permis pe stadionul cu teren artificial din Aix-en-Provence, Urșii a obținut o victorie meritată după un meci în care au jucat în stilul lor caracteristic, deschis din primul până în ultimul minut.

Ei au deschis scorul după doar 15 secunde, din lovitura de începere a lui Toulon, ei au contra-atacat din propriul 22, cu centrul Semi Radradra, aripa Alapati Leiua, din nou Radradra pasă la interior mijlocașului la grămadă Harry Randall care după o cursă de 40 de metri a culcat balonul în eseu, milocașul la deschidere Callum Sheedy a transformat și a adăugat apoi și o lovitură de pedeapsă, aducând scorul la 10 - 0 pentru englezi după doar patru minute.

Toulon și-a revenit însă rapid și aripa Bryce Heem a marcat un eseu pe o greșeală a Urșilor, transformat de mijlocașul la deschidere Louis Carbonel, care a marcat apoi de trei ori din lovitură de pedeapsă stabilind scorul la pauză la 16 - 10 pentru francezi. 

Bristol a revenit în forță după pauză și după un schimb de lovituri de pedeapsă între Sheedy și Carbonel care a dus scorul la 19 - 19, fundașul Max Malins a străpuns cu eleganță apărarea lui Toulon și a marcat un eseu spectaculos, transformat de Sheedy, care a adăugat apoi alte două lovituri de pedeapsă pentru un total pesronal de 22 de puncte stabilind scorul final: Bristol Bears 32 Toulon 19. 

Sâmbătă de la 18:45 ora României are loc la Bristol (fără spectatori) finala Cupei Campionilor Europeni care se dispută între Exeter Chiefs și Racing 92 Paris.