Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Exeter Chiefs câștigă Cupa Campionilor Europeni în premieră

exeter_racing.jpg

Exeter Chiefs 28 Racing 92 27
Exeter Chiefs a făcut primul pas pe calea dublei Cupa Campionilor - campionatul Angliei
Image source: 
https://www.epcrugby.com/

Exeter Chiefs au câștigat în premieră Cupa Campionilor Europeni la rugby, învingând în finală cu 31 - 27 pe Racing 92 Paris. Este a doua finală câștigată anul acesta de englezi în fața francezilor după victoria lui Bristol în fața lui Toulon în Challenge Cup.

O victorie meritată după un meci extraordinar, în care jocul metodic pe înaintare al Chiefs a avut ultimul cuvânt în fața flerului parizienilor.

Scorul la eseuri a fost 4 - 4 și primele șase - trei de fiecare echipă au recflectat stilul lor de joc - Exeter eseuri prin înaintași din zona de ci ci metri de terenul de țintă, acolo unde proaspeții campioni sunt cei mai buni din emisfera nordică, cel puțin, în timp ce Racing a marcat trei eseuri prin jucători din liniile dinapoi, toate trei avându-l ca artizan pe mijlocașul lor la deschidere Finn Russell. 

Dar ca orice jucător de geniu, Russell are și momente de nebunie și la scorul 21 - 17 pentru Exeter el a aruncat neglijent o pasă sărită, interceptată de aripa Jack Nowell care i-a pasat la interior centrul Henry Slade și acesta s-a oprit în eseu. 

Racing a replicat imediat prin metoda preferată a adevrsarilor lor - eseu pe maul de margine și prin mijlocașul la grămadă Maxime Machenaud care a transformat o penalitate a redus scorul la 27 - 28 cu 15 minute înainte de final.

Mai mult, cu opt minute înainte de sfârșitul meciului Chiefs au rămas în 14 pilierul Tomas Francis primind cartonașul galben, dar au au reușit să treacă cu o dăruire extraordinară de acest moment iar în ultimele secunde de joc, tânărul căpitan și mijlocaș la deschidere Joe Simmonds (23 de ani) a transformat o penalitate care a adus victoria finală a echipei sale: Exeter Chiefs 31 Racing 92 Paris. 

Joe Simmonds a fost declarat omul meciului, a devenit cel mai prolific marcator de puncte ale acestui sezon în Cupa Campionilor și a fost declarat omul meciului, în timp ce fratele său, numărul 8, Sam Simmonds, a fost declarat cel mai bun jucător european al sezonului 2019/2020, care se încheie cu cinci luni întâriziere din cauza pandemiei de Coronavirus.

Vineri seara Bristol Bears au învins cu 32 - 19 pe Toulon în finala Challenge Cup, competiția europeană numărul doi, echipele din Anglia obținând astfel eventul în dauna celor din Franța.

Exeter Chiefs (care au promovat abia acum 10 ani în prima ligă a Angliei) câștigă primul lor titlu de campioni europeni, iar sâmbăta viitoare vor juca a cincea finală consecutivă în Gallagher Premiership împotriva lui Wasps. 

Sam (stânga) și Joe Simmonds
Sam Simmonds (stânga) a fost declarat jucătorul european an sezonului, iar fratele său Joe a fost cel mai prolific marcator în Cupa Campionilor
Image source: 
BT Sport