Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Coronavirus: jocul România - Belgia din 1 noiembrie suspendat

romania_belgia.jpg

România - Belgia în 2018
Cel mai recent meci România - Belgia disputat în România a avut loc în martie 2018 la Buzău
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Rugby Europe a anunțat suspendarea tuturor meciurilor planificate până la sfârșitul lunii noiembrie 2020. Ca atare, meciul România - Belgia din Campionatul European de Rugby, programat pentru 1 noiembrie la București a fost amânat. 

"În ciuda creării Protocolului de întoarcere la joc, trebuie să ne suspendăm competițiile pentru a ocroti sănătatea jucătorilor noștri și a oficialilor noștri care sunt în mare parte 'amatori'. Nu-i putem expune virusului sau perioadelor de carantină care ar fi problematice pentru ei. Trebuie să avem răbdare înainte de a ne putea organiza competițiile în cele mai bune condiții. ” a declarat într-un comunicat președintele Rugby Europe, Octavian Morariu. 

"Rugby Europe va continua să monitorizeze situația împreună cu federațiile, guvernele locale și autoritățile sanitare și va respecta instrucțiunile primite în interesul sănătății publice generale în legătură cu COVID-19. Nu se va face niciun anunț imediat cu privire la reprogramarea meciurilor." se mai spune în comunicat.

Meciul România - Belgia era ultimul al Stejarilor din Campionatul European (nivelul 2 european după Turneul celor Șase Națiuni), în care Stejarii aveau nevoie de o victorie pentru a evita ultimul loc ce ar fi implicat un meci de baraj cu câștigătoarea diviziei inferioare Rugby Europe Trophy.  

Următoarele jocuri sunt acum amânate:

  • Campionatele feminine pentru seniori XV între Spania și Rusia (24 octombrie) și Spania vs Olanda (31 octombrie)
  • Ultima rundă din 2020 Campionatul European masculin de rugby masculin planificat pe 1 noiembrie (România - Belgia și Georgia - Rusia) și pe 15 noiembrie (Spania - Portugalia)
  • Joc de acces la playoff-ul Campionatului European de Rugby care urmează să fie jucat între Olanda și echipa clasată ultima în Campionatul Europei de Rugby 2020
  • Primele jocuri din 2020/2021  Rugby Europe Trophy: Lituania - Ucraina (24 octombrie) și Ucraina - Polonia (31 octombrie).