Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Simona Halep va juca la Australian Open doar după o izolare de două săptămâni

Cea mai valoroasă jucătoare română de tenis se pregătește în acest moment pentru sezonul viitor și a oferit detalii despre condițiile în care va participa la Australian Open, ediția din această iarnă.

Într-un scurt interviu pentru „Essentiallysports”, Simona Halep a declarat că va juca la începutul anului viitor la Melbourne, doar dacă vor fi condiții sanitare cel puțin la fel ca la Roland Garros:

"Cred că vor fi 14 zile de carantină în Australia, cred că va fi o <bulă>. E dificil dacă va fi o carantină de 14 zile, pentru că nu poți juca după 14 zile în care nu te antrenezi. Totuși, dacă va fi o <bulă> precum cea de la Paris, voi merge la Melbourne și voi juca. Oricum, acum nu știu sigur ce va fi, e prea devreme pentru a decide", a spus Halep.

Grand Slamul pe suprafață sintetică din Ausralia va avea loc în perioada 18 - 31 ianuarie 2021.

Amintim, sezonul 2020 a fost unul mult mai scurt pentru toate jucătoarele din circuitul WTA, fiindcă pandemia de Covid-19 a dat peste cap toate planurile.

Totuși, în acest an, Simona a jucat 26 de meciuri oficiale, dintre care a câștigat 23.

A doua jucătoare a lumii a fost învinsă doar de Aryna Sabalenka – în sferturi la Adelaide, Garbine Muguruza – în semifinale la Australian Open și Iga Swiatek – în optimi la Roland Garros.

Ea va încheia această stagiune cu trei trofee câștigate, la Dubai, Praga și Roma.

De asemenea, în 2020, Simona Halep a câștigat din tenis 1.937.890 de dolari, o sumă foarte mică față de anul trecut, când a încasat 5.275.227 de dolari. Recordul financiar personal l-a atins în 2018, când i-au intrat în cont aproape 7 milioane și jumătate de dolari.