Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Irlanda - victorie la reluarea Turneului celor Șase Națiuni

irlanda_italia.jpg

Irlanda 50 Italia 17
Irlanda a marcat șapte eseuri față de două ale Italiei
Sursa imaginii: 
Twitter Federația Irlandeză de Rugby

Irlanda a învins Italia cu 50 - 17 într-un meci restanță din Turneul celor Șase Națiuni, amânatt din martie din cauza pandemiei de Coronavirus. Irlandezii au trecut pe primul loc în clasament înaintea ultimei runde de sâmbăta viitoare. 

După aproape opt luni de întrerupere, în cel mai lung Turneu al celor Șase Națiuni din istorie, Irlanda și-a luat soarta în propriile mâini și cu această victorie cu bonus poate câștiga dacă câștigă tot cu bonus meciul cu Franța de săptămâna viitoare de la Paris. 

Pe un Aviva Stadium gol, irlandezii s-au dovedit de netrecut în apărare în prima parte și au profitat de greșelile Azzurilor marcând trei eseri dintre care două prin aripa debutantă, Hugo Keenan.

După pauză meciul a continuat în aceeași notă, iralndezii marcând alte patru eseuri, dar italienii au înscris și ei două încercări între care una pe intercepție. Scor final Irlanda 50 Italia 17.

În clasament după patru runde conduce Irlanda cu 14 puncte, urmată de Anglia și Franța cu câte 13, Scoția 10, Țara Galilor 7 și Italia 0.

Sâmbăta viitoare au loc meciurile: Țara Galilor - Scoția (16:15 ora României), Italia - Anglia (18:45) și Franța - Irlanda (22:05).

La Paris, pe Stade de France în fața tribunelor goale Franța a învins Țara Galilor cu 38 - 21. Cu acest prilej, căpitanul galez, Alun Wyn Jones, a egalat recordul mondial de selecții - 148 - deținut până acum de fostul căpitan al Noii Zeelande, Richie McCaw. 

Exeter Chiefs - campioni ai Angliei 

Campionatul Angliei - Gallagher Premiership - a fost câștigat de Exeter Chiefs care au învins în finală pe Wasps cu 19 - 13, la numai o săptămână după victoria din Cupa Campionilor Europeni.

Exeter Chiefs campioni ai Angliei
Exeter Chiefs au realizat dubla, Cupa Campionilor - Campionatul Angliei
Sursa imaginii: 
Twitter Exeter Chiefs

Meciul desfășurat pe o ploaie torențială continuă pe imensul stadion Twickenham din Londra cu tribunele goale, a fost echilibrat, dar victoria Exeter a fost meritată, campionii adaptându-se mai bine condițiilor extrem de grele de joc.

Exeter devine a patra echipă engleză, după Leicester, Wasps și Saracens care câștigă dubla, Cupa Campionilor - campionat.

Parcursul Exeter Chiefs este remarcabil, dat fiind că ei au promovat în prima ligă în 2010, și în ultimii cinci ani au jucat de fiecare dată în finala campionatului Angliei, câștigând de două ori în 2017 și 2020, de fiecare dată în fața Wasps, pierzând în 2016, 2018 și 2019 în fața Saracens. 

Exeter Chiefs au fost singurul club profesionist englez care a obținut un profit anual înaintea pandemiei de Coronavirus.