Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Maradona împlinește 60 de ani

Fostul mare fotbalist Diego Armando Maradona împlineşte vineri 60 de ani și a declarat pentru „France Football” că cea "mai mare mândrie" a lui este că a adus ''bucurie oamenilor cu o minge".

Maradona s-a retras din fotbalul profesionist acum 23 de ani, iar de ziua lui a fost felicitat de alte mari vedete, ca Ronaldo Nazario sau Ronaldinho, ale căror urări le-a postat pe pagina sa de Instagram.

După ce a câştigat Cupă Mondială cu Argentina în 1986 şi două campionate ale Italiei cu Napoli, „El Pibe D’Oro” şi Pele au fost desemnaţi cei mai buni fotbaliști ai secolului trecut.

În interviul din „France Football”, Maradona spune că iubirea fanilor a fost cea mai mare bucurie a vieții lui, pline de „urcușuri și prăbușiri”:

"Eu am senzaţia că am adus plăcere şi i-am făcut fericiţi pe oamenii care au venit să mă vadă la stadion şi care m-au urmărit la televizor", a declarat cel supranumit „El Grande Diego”.

În prezent antrenor al echipei argentiniene de primă ligă Gimnasia La Plata, Maradona este în izolare preventivă, fiindcă a fost aproape de o persoană cu simptome de Covid-19, a anunţat medicul lui personal.

„France Football” a publicat în această săptămână un număr special dedicat lui "Il Pibe", cu primul interviu din ultimii 25 de ani acordat de acesta presei franceze, fără să fie plătit pentru asta:

"Visez să pot marca un alt gol englezilor, cu mâna dreaptă de data asta", a spuns Maradona, referindu-se la golul înscris cu mâna stângă contra Angliei în sferturile Mondialului din 1986, când a adus victoria Argentinei cu 2-1.

Vorbind despre jucătorii în activitate, Maradona consideră că Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo "sunt cu mult deasupra altora".

"Niciun alt jucător nu realizează nici jumătate din ce fac ei", a precizat Diego, completând că francezul Kylian Mbappe, "este un jucător fantastic, dar e încă un puşti!".