Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Maradona va fi operat pe creier în noaptea de marți spre miercuri

Fostului mare fotbalist argentinian, i-a fost găsit un cheag de sânge în urma unui control la tomograf, după ce s-a internat acuzând amețeli și o stare accentuată de slăbiciune.

Afecțiunea lui Maradona – hematomul subdural, este întâlnită mai ales la cei de peste 60 de ani și afectează între două și cinci persoane la 100.000 de locuitori, potrivit „TyC Sports”.

Majoritatea pacienților diagnosticați cu așa ceva suferă de alcoolism cronic, iar alți factori care favorizează hematomul subdural sunt epilepsia, bolile de sânge sau anumite medicamente.

Conform specialiștilor, intervențiile chirurgicale de acest tip sunt relativ simple, însă contează foarte mult și istoricul pacientului.

Operația durează între trei și patru ore, iar pacienții sunt externați după 10-15 zile, cu interdicția oricărei activități fizice timp de o lună.

Medicul personal al lui Diego Maradona - Leopoldo Luque, a confirmat diagnosticul și faptul că intervenția chirurgicală va avea loc la Buenos Aires:

Îl voi opera împreună cu echipa mea, la clinica Olivos”, a declarat medicul, citat de publicația „Olé”.

Diego este lucid, înțelege tot și este de acord cu intervenția chirurgicală. E foarte calm”, a adăugat doctorul.

Este o operație de rutină, fără complicații. Majoritatea pacienților sunt expuși riscurilor, dar asta nu schimbă nimic pentru noi. Diego rămâne același”, a mai spus medicul.

Amintim, Maradona a ajuns la spital la doar trei zile după aniversarea a 60 de ani, la 30 octombrie.

Inițial a fost suspect de coronavirus, însă testul a ieșit negativ.

Medicii au scos în evidență faptul că Diego Maradona suferă de anemie și depresie, iar agitația pricinuită de ultimul meci jucat de formația pe care o antrenează – Gimnasia y Esgrima La Plata, l-ar fi slăbit în ultimele zile și mai mult.

Diego Armando Maradona s-a luptat ani buni cu depenența de cocaină, alcool și anti-depresive. A avut și probleme cardiace, cauzate de obezitate, de care scăpase după o cură în Cuba, la fostul său prieten, Fidel Castro.