Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Operația pe creier a lui Maradona a reușit

Fostul mare fotbalist argentinian a fost supus unei intervenții chirurgicale pe creier, care s-a încheiat cu succes, anunță medicul lui personal, citat de postul public britanic.

Diego Maradona, care a împlint 60 de ani săptămâna trecută, a fost internat luni la clinica „Ipensa” din Buenos Aires, cu anemie și deshidratare accentuate.

Medicul lui personal - Leopoldo Luque, a spus că „El Pipe Doro” a facut față intervenției chirurgicale, fără complicații pe parcurs.

Va rămâne acum internat, sub observație, a spus dr. Luque, adăugând că totul este „sub control”.

Fostul câștigător al Cupei Mondiale din 1986 a fost transferat la Clinica „Olivos” din La Plata, unde a fost operat de un neurochirurg, iar procedura a durat aproximativ o oră și 20 de minute.

Amintim, Maradona luptă împotriva dependenței de cocaină și alcool de mulți ani, suferă de depresie și insomnie, motiv pentru care ia și antidepresive. Pentru a face față situației, începuse recent un program de fitness și slăbise deja destul de mult.

Diego Armando Maradona este din septembrie 2019 antrenorul echipei Gimnasia y Esgrima, din prima ligă argentiniană, iar în ultimele șapte luni și jumătate, a trebuit să păstreze distanța față de echipă, deoarece aparține grupului de risc.

El a fost pe stadion pentru deschiderea sezonului, dar apoi a urmărit evoluțiile echipei sale de acasă, la televizor.