Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un meci de hochei din România s-a disputat cu 11 jucători bolnavi de Covid-19. Federația ar putea opri tot campionatul

csm_galati_hochei.jpg

Sursa imaginii: 
facebook

Partida dintre CSM Galați și Steaua s-a jucat miercuri în Campionatul Național de hochei pe gheață, iar gălățenii au câștigat cu 15-2, anunță „Gazeta Sporturilor”.

Confruntarea a fost un adevărat focar de SARS-Cov-2, fiindcă arbitrul i-a dat drumul „pe încredere”, fără ca echipele să prezinte rezultatele de testelor Covid-19, așa cum le obligă regulamentul.

Gazdele din Galați au motivat că rezultatele nu le-ar fi venit din cauza unor probleme la clinica unde le-au făcut marți dimineață, dar, conform informațiilor „GSP.ro”, acestea au sosit cu doar două minute înainte de finalul partidei.

Atunci când le-au primit, gălățenii au văzut că 11 jucători și antrenorul acestora – Vadim Shakraichuk, sunt pozitivi.

A doua întâlnire dintre cele două echipe, programată joi, a fost anulată, iar cei 12 gălățeni sunt acum la un hotel, în izolare.

Cei de la Steaua nu aveau nici ei testele înaintea meciului de marți, declarând că au trimis rezultatele la Federație și că n-au niciun bolnav în lot.

Federația Română de Hochei a convocat Biroul Federal săptămâna viitoare pentru a dezbate cazul, iar președintele Alexandru Hălăucă anunță că este posibil să se decidă întreruperea temporară a campionatului intern.

CSM Galați este lideră, după 7 etape, cu 17 puncte, iar Steaua este pe locul al 6-lea, cu înfrângeri pe linie.