Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Suspendare record în MotoGP: 4 ani a primit Andrea Iannone, pentru dopaj

andrea_iannone_moto_gp.jpg

Sursa imaginii: 
facebook

Motociclistul Italian a facut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, pentru o suspendare inițială de 18 luni, iar instanța din Elveția i-a mărit pedeapsa la 4 ani.

Pilotul echipei Aprilia, în vârstă de 30 de ani, fusese suspendat la 31 martie anul acesta, după ce a fost depistat pozitiv cu un steroid anabolizant, la Marele Premiu al Malaeziei, la 3 noiembrie 2019. Federația Internațională de Motociclism l-a și descalificat atunci de la cursele din Malaezia și de la Valencia, la care abandonase oricum. Suspendarea dictată de TAS este valabilă de la 17 decembrie 2019. Andrea Iannone s-a apărat declarând că testul antidoping ar fi fost pozitiv din cauza cărnii de vită pe care a mâncat-o înaintea cursei, carne provenită de la animale crescute cu furaje ce conțin steroizi pentru accelerarea creșterii.

Tribunalul de la Lausanne nu a crezut însă această variantă și l-a încadrat la dopaj intenționat.

Locul lui Andrea Iannone la ghidonul uneia dintre motocicletele Aprilia va fi luat în sezonul următor de un alt italian valoros – Andrea Dovizioso, care își va încheia contractul cu echipa Ducati, la sfârșitul campionatului actual.