Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Cupa de toamnă a Națiunilor – competiție în premieră

cupa_de_toamna.png

Cupa de toamnă a Națiunilor
Cupa de toamnă a Națiunilor înlocuiește tradiționalele meciuri test intercontinentale
Sursa imaginii: 
Six Nations Rugby

Vineri începe o nouă competiție de rugby cu participarea echipelor din Turneul celor Șase Națiuni, Fiji și Georgiei. Competiția înlocuiește meciurile test intercontinentale anulate din cauza pandemiei de Coronavirus, dar meciul Franța - Fiji a fost amânat.

Opt echipe, patru săptămâni, două grupe un singur câștigător – așa descriu organizatorii - Six Nations Rugby – în competiția care începe la numai două săptămâni după încheierea Turneului celor Șase Națiuni, cel mai lung din istorie, din cauza pandemiei Coronavirus care a dus la amânarea a patru meciuri din primăvară până în octombrie.

Cele opt echipe vor fi împărțite în două grupe:

Grupa A: Anglia, Irlanda, Țara Galilor, Georgia

Grupa B: Franța, Scoția, Italia, Fiji

Vor fi trei runde în grupe după care vor urma finalele pentru locurile 1 – 2, 3 – 4, 5 – 6, 7 – 8 între echipele clasate pe locurile 1, 2, 3 și 4 în cele două grupe.

Meciul de debut va fi vineri între Irlanda și Țara Galilor (21 ora României, Aviva Stadium, Dublin).

Sâmbătă 14 noiembrie vor avea loc meciurile:

Italia – Scoția (14:45, Artemio Franchi, Florența)

Anglia – Georgia (17:00, Twickenham, Londra)

Meciul de duminică 15 noiembrie dintre Franța și Fiji a fost anulat, mai mulți jucători fijieni testând pozitiv cu Coronavirus, între care și centrul Semi Radradra.

Runda a doua se va juca în zilele de 21 – 22 noiembrie, runda a treia pe 28 – 29 noiembrie, iar finalele se vor disputa pe 5 – 6 decembrie, meciurile jucându-se fără spectatori în tribune.

Sâmbătă se joacă și meciul Noua Zeelandă – Argentina din Rugby Championship, competiție la care mai participă și Australia, cu începere de la 8:45 pe Bankwest Stadium din Sydney. În primele două meciuri dintre Noua Zeelandă și Australia victoriile au fost împărțite: 43 - 5, respectiv 22 - 24. 

Echipa de rugby a Argentinei
Argentina joacă primul meci test după 13 luni
Sursa imaginii: 
Stu Walmsley/Rugby Australia