Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Anglia și Scoția debutează cu victorii în Cupa Națiunilor

anglia_georgia.jpg

Anglia 40 Georgia 0
Anglia a marcat șase eseuri în meciul cu Georgia dintre care patru de către înaintași
Sursa imaginii: 
Getty Images

Anglia a învins Georgia cu 40 - 0 în grupa A, iar Scoția a trecut de Italia cu 28 - 17 în grupa B, în runda inițială a Cupei de toamnă a Națiunilor, după victoria cu 32 - 9 a Irlandei împotriva Țării Galilor în grupa A. Meciul Franța - Fiji din grupa B a fost amânat. 

Pe o ploaie continuă pe stadionul Twickenham din Londra, Anglia s-a impus în mod previzibil în fața unei echipe cunoscută pentru forța sa pe înaintare, învingând-o chiar pe acest compartiment, patru din cele șase eseuri ale englezilor, dintre care un hat trick al talonerului Jamie George, venind chiar pe înaintare. 

Georgia a fost foarte competitivă pe înaintare până când presiunea engleză i-a uzat pe înaintașii georgieni și în mod inevitabil au venit eseurile. 

Lelos bat la poarta Turneului celor Șase Națiuni, dar pe Twickenham au dovedit un joc destul de limitat, cu liniile dinapoi practic absente din joc, având însă scuza unei lipse de baloane utile. 

Totuși, georgienii au ocazia să joace cu cele mai bune echipe ale lumii și în felul acesta să capete experiență și să justifice acceptarea sistemului promovare-retrogradare.

Vizată de acest sistem este Italia, care sâmbătă a pierdut din nou, de data aceasta în fața Scoției, dar italienii au jucat de la ehgal la egal timp de 60 de minute, scorul fiind 17 - 21 cu cinci minute înainte de final, scoțienii marcând atunci al patrulea eseu al lor. 

Vineri seara Irlanda a învins Țara Galilor cu 32 - 9 în meciul inaugural al turneului, în timp ce meciul Franța - Fiji a fost anulat din cauza cazurilor de Coronavirus din tabăra fijiană.

Runda a doua se va desfășura după următorul program:

Sâmbătă 21 noiembrie 14:45 (ora României), Ancona:  Italia - Fiji

Sâmbătă 21 noiembrie 17:00, Twickenham Anglia - Irlanda

Sâmbătă 21 noiembrie 19:15 Țara Galilor - Georgia

Duminică 22 noiembrie 17:15, Murrayfield: Scoția - Franța