Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Meciul România – Norvegia, de duminică seară, a fost anulat de UEFA

romania_norvegia_fotbal.jpg

Image source: 
france24.fr

Întâlnirea echipei naţionale de fotbal a României cu selecţionata Norvegiei, programată duminică seara pe „Arena Naţională în Liga Naţiunilor, a fost anulată de UEFA, după ce scandinavii nu au putut face deplasarea din cauza unui caz de Covid-19.

Anunțul a fost făcut sâmbătă seară, pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal:

"UEFA ne-a informat că în urma cazului pozitiv înregistrat în lotul Norvegiei şi după întâlnirea din această seară cu autorităţile guvernamentale, Federaţia din Norvegia nu va călători în România pentru a disputa partida din Liga Naţiunilor programată mâine. Astfel, partida România - Norvegia nu se va mai disputa".

Potrivit FRF, consecinţele anulării meciului urmează să fie stabilite de Comisia de Disciplină a forului fotbalistic european.

UEFA informează că speţa va ajunge la Comisia de Control, Etică şi Disciplină a forului, pentru o decizie ce va fi luată "potrivit regulilor speciale aplicabile partidelor din competiţiile UEFA la nivel de echipe naţionale, aşa cum au fost acestea aprobate de Comitetul Executiv din 29 august 2020".

Acest document, pe care comunicarea UEFA îl atașează, conţine 4 principii dintre care unul – cel de-al 3-lea, menţionează ca posibilitate în situaţia de faţă câştigarea prin forfait a partidei de către reprezentativa „tricoloră”:

"Dacă partida nu poate fi reprogramată, Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA va lua o decizie. Federaţia care este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau pentru imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei va fi declarată ca pierzătoare prin forfait de către Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA. Dacă se ajunge la concluzia că ambele echipe sunt responsabile sau niciuna dintre ele nu este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei, nu poate fi declarat forfait. Dacă meciul nu poate fi declarat forfait, rezultatul partidei va fi decis prin tragere la sorţi (1-0, 0-1 sau 0-0) de către administraţia UEFA", scrie în regulamentul forului continental.

Guvernul norvegian a decis, sâmbătă după-amiază, să nu permită ieşirea din ţară a echipei naţionale de fotbal, care trebuia să vină la Bucureşti, pentru meciul cu România, din Liga Naţiunilor, din cauza situaţiei legate de pandemia Covid-19.

Din această cauză, conferinţa de presă şi antrenamentul oficial ale Norvegiei, programate sâmbătă seara, la „Arena Naţionala” din Bucureşti, au fost anulate.

Amintim, un component al echipei naţionale a Norvegiei - Omar Elabdellaoui, a fost testat pozitiv la Covid-19, a anunţat, vineri, Federaţia norvegiană de fotbal pe site-ul oficial.

Scandinavii au decis să anuleze și meciul amical Israelul, programat miercuri, după ce un jucător al advrsarilor a fost testat pozitiv la noul coronavirus.

Ultimul meci al naţionalei României în această competiţie se va disputa la 18 noiembrie, de la ora 21:45, pe Stadionul „Windsor Park” din Belfast, contra Irlandei de Nord.

Partidele contează pentru clasamentul FIFA, care va determina urnele pentru tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru Cupa Mondială din 2022.