Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


România câștigă meciul cu Norvegia cu 3-0 la „masa verde”, a decis UEFA

romania_norvegia_fotbal.jpg

Sursa imaginii: 
france24.fr

Forul fotbalistic internațional a decis, miercuri, să acorde victoria echipei României victoria la ''masa verde'', cu 3-0, în meciul cu Norvegia, din Liga Naţiunilor, care nu s-a mai disputat duminică seara la Bucureşti.

Anunțul a fost făcut de federația norvegiană – NFF, pe contul de Twitter al reprezentativei scandinave:

''Comisia de Disciplină a UEFA a analizat astăzi cazul meciului anulat dintre România şi Norvegia. UEFA a decis că Norvegia va pierde meciul cu 0-3. NFF are la dispoziţie cinci zile pentru a solicita motivarea deciziei. După aceasta, NFF va decide dacă va face apel”.

Partida pe care Norvegia trebuia să o joace duminică, la Bucureşti, în Liga Naţiunilor, a fost anulat după ce autorităţile sanitare norvegiene au împiedicat echipa reprezentativă să decoleze spre România, în urma unui test pozitiv la un jucător, Omar Elabdellaoui.

Norvegienii anulaseră şi amicalul cu Israelul, de pe teren propriu, de săptămâna trecută, după un caz pozitiv în echipa israeliană.

După acestă decizie, situaţia în Grupa 1 a Ligii B este neschimbată, cu Austria pe primul loc, cu 12 puncte, urmată de Norvegia, 9 puncte, România, 7 puncte, Irlanda de Nord, 1 punct.

Miercuri seara sunt programate ultimele două partide, Austria - Norvegia şi Irlanda de Nord - România.

Norvegia mai poate câştiga grupa, dar are nevoie de o victorie la două goluri la Viena, în timp ce România poate urca cel mult pe locul al doilea, fiind scăpată de emoţiile retrogradării în Liga C, chiar dacă va pierde la Belfast miercuri seară.