Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


România - Irlanda de Nord: 1-1, în Liga Națiunilor la fotbal

Echipa națională de fotbal a terninat la egalitate, 1-1, meciul cu Irlanda de la Belfast, rezultat care o promovează în urna a 2-a valorică la tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

Reprezentativa pregătită de Mirel Rădoi a beneficiat de multă șansă, fiindcă a urcat în clasamentul grupei, după ce UEFA i-a acordat victoria cu 3-0 la masa verde” contra Norvegiei, care nu a putut veni la București dun cauza unui caz de Covid-19 în lot. 

În partida de la Belfast, nord-irlandezii au deschis scorul în minutul 56 prin Boyce, iar egalarea a venit de la Bicfalvi în minutul 81. Promovarea „tricolorilor” în a doua grupă valorică a fost sprijinită și de rezultatul dintr-un al meci al serii, din altă grupă, în care Serbia a surclasat Rusia cu 5-0. 

În cealaltă confruntare a grupei Românie, Norvegia și Austria au terminat tot cu scorul de 1-1.

Irlanda de Nord a venit în fața „tricolorilor” după 4 înfrângeri la rând, iar singurul lor punct era obținut tot contra României, în tur, pe „Arena Națională”, când a fost, deasemenea, 1-1.

Tragerea la sorți a grupelor de calificare la Cupa Mondială va avea loc la 7 decembrie, iar primele meciuri sunt programate în martie, anul viitor.