Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby Championship: Australia 15 Argentina 15

australia_argentina.jpg

Australia 15 Argentina 15
Meciul dintre Argentina și Australia a avut numeroase momente de nervozitate
Sursa imaginii: 
Sky Sports

Australia și Argentina au terminat la egalitate, 15 - 15, într-un meci contând pentru Rugby Championship, la care mai participă și Noua Zeelandă. În clasament toate cele trei echipe au câte șase puncte, cu două meciuri rămase de disputat. 

Un meci de o intensitate extremă, presărat pe alocuri cu mici incidente și ciocniri, cauzate de nervozitatea jucătorilor, un meci în care nu s-a marcat niciun eseu.

Australia a dominat pe alocuri categoric primele 60 de minute, conducând în minutul 57 cu 15 - 6, dar a irosit această superioritate prin inexactități repetate, de care s-au făcut vinovați atât înaintașii cât și jucătorii de pe liniile dinapoi. 

În ultimele 20 de minute Pumas, care până atunci s-au apărat continuu, uneori cu disperare, conduși de exemplarul lor căpitan, flankerul Pablo Matera, au profitat de schimbările din rândurie Wallabies care i-au slăbit în mod vizibil, le-au speculat greșelile permițându-i mijlocașului lor la deschidere, Nicolas Sanchez, să transforme de trei ori din lovitură de pedeapsă care a adăugat la cele două penalități transformate înainte de pauză, el a egalat scorul cu omologul său Reece Hodge. Scor final: Australia 15 Argentina 15.

După senzaționala victorie de săptămâna trecută, 25 - 15 cu Noua Zeelandă, prima din istorie împotriva All Blacks, Pumas reușesc un nou rezultat de prestigiu în fața Wallabies. 

În clasament toate cele trei echipe au câte șase puncte, departajate de diferența dintre punctele marcate și cele primite: Noua Zeelandă + 26 (trei meciuri jucate), Argentina +10 (două meciuri jucate) Australia - 36 (trei meciuri jucate). Africa de Sud a declarat forfait la competiția care se desfășoară în Australia din cauza crizei Coronavirus.

Sâmbătă 28 noiembrie se joacă meciul Noua Zeelandă - Argentina, iar pe 5 decembrie are loc partida Australia - Argentina (ambele meciuri încep la 10:45 ora României)