Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Anglia 18 Irlanda 7 în Cupa de Toamnă a Națiunilor

jonny_may.jpg

Jonny May
Jonny May a marcat două eseuri în meciul cu Irlanda
Sursa imaginii: 
English Rugby Twitter

Anglia a învins Irlanda cu 18 - 7 în runda a doua a Cupei de Toamnă a Națiunilor. Țara Galilor a învins Georgia cu 18 - 0, iar Scoția joacă cu Franța. Meciul Italia - Fiji a fost anulat din cauza cazurilor de Coronavirus din tabăra fijiană.

Un meci din grupa A în care dominarea englezilor a fost mai mult de natură tactică. Raportul placajelor a fost 246 - 73 în favoarea englezilor care au părut să exerseze apărarea în acest meci, în fața unei echipe irlandeze complet lipsită de imaginație în atac.

Aripa Jonny May a marcat cele două eseuri ale englezilor, al doilea lansat din propriul 22 și încheiat în butul irlandezilor după un șut de urmărire și un sprint în care a lăsat în urmă toți apărătorii. Mijlocașul la deschidere și căpitanul echipei, Owen Farrell, a transformat unul dintre aceste eseuri și a transformat două lovituri de pedeapsă.

Irlanda a marcat un eseu de consolare spre sfârșitul meciului, prin fundașul Jacob Stockdale, transformat de mijlocașul la deschidere Billy Burns. 

Țara Galilor a învins Georgia cu 18 - 0 în grupa A  la Llanelli, după un meci modest, în care galezii, cu o echipă întinerită, au pus capăt unei serii de șase înfrângeri consecutive și în care Lelos s-au apărat cu dârzenie, dar nu au pus niciodată în pericol linia de but a gazdelor.

Galezii au marcat două eseuri prin aripa Louis Rees Zammit și mijlocașul la grămadă, Rhys Webb, iar mijlocașul la deschidere Callum Sheedy a transformat un eseu și două lovituri de pedeapsă.

Scoția întâlnește duminică Franța la Edinburgh în cadrul grupei B. Italiei i-a fost atribuită în grupa B victoria cu 28 - 0 în fața Fiji, unde situația infectărilor cu Coronavirus s-a agravat, așa încât și meciul cu Scoția de sâmbăta viitoare a fost anulat.