Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Scoția 15 Franța 22 în Cupa de Toamnă a Națiunilor

vakatawa.jpg

Virimi Vakatawa
Din această fază, Virimi Vakatawa a marcat singurul eseu la meciului Scoția - Franța
Sursa imaginii: 
Andy Buchanan/AFP/Getty Images

Franța a învins Scoția la Edinburgh cu 22 - 15 în Cupa de Toamnă a Națiunilor la rugby. Francezii au acum cele mai mari șanse să ocupe primul loc în grupa B, în timp ce în grupa A prima șansă o are Anglia. 

Francezii s-au revanșat pentru înfrângerea din martie, 17 - 28 în martie, care i-a costat Marele Șlem în Turneul celor Șase Națiuni.

Victoria lor este pe deplin meritată, deși diferența dintre cele două echipe a fost singurul eseu al meciului marcat de centru Virimi Vakatawa - omul meciului - eseu transformat de fundașul Thomas Ramos care a mai marcat și de patru ori din lovitură de pedeapsă, în timp ce mijlocașul la grămadă Mathieu Jalibert a înscris dintr-un foarte rar drop-goal. 

Scoțienii au marcat de cinci ori din lovitură de pedeapsă, dar au fost în general dominați pe înaintare și nu au reușit să pună în pericol linia de but a francezilor. 

În grupa B Franța are 9 puncte, Scoția 6 puncte, Italia 5 puncte și Fiji 0 puncte. Italia a primit victoria cu 28 - 0 la masa verde în fața Fiji, al cărei lot a fost decimat de infecțiile de Coronavirus. 

În grupa după victoria Angliei împotriva Irlandei, 18 - 7 și cea a Țării Galilor împotriva Georgiei, 18 - 0, Anglia are 9 puncte, Irlanda și Țara Galilor câte 4 puncte, Georgia 0 puncte.

În ultima rundă au loc meciurile: 

Sâmbătă 28 noiembrie: Țara Galilor - Anglia (Parc y Scarlets, Llanelli) - 18:00 (Ora României)

Sâmbătă 28 noiembrie: Franța - Italia (Stade de France, Paris) - 22:00

Duminică 29 noiembrie: Irlanda - Georgia (Aviva Stadium, Dublin) - 16:00

Meciul Scoția - Fiji a fost anulat și victoria acordată scoțienilor cu 28 - 0.