Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Deces tragic al internaționalului francez Christophe Dominici

dominici.jpg

Christophe Dominici
Christophe Dominici a fost un artist pe terenul de rugby
Image source: 
www.rugbyrama.fr

Internaționalul francez de rugby, Christophe Dominici, a murit la vârsta de 48 de ani. Potrivit poliției el s-ar fi sinucis. El a jucatca aripă la Toulon, Stade Français și în națională Franței (67 de selecții, inclusiv două titluri de Mare Șlem în Turneul celor Șase Națiuni). 

Corpul său neînsuflețit a fost găsit marți în parcul Saint-Cloud dintr-o suburbie de vest a Parisului. Fostul jucător a urcat pe acoperișul unei clădiri dezafectate din parc la începutul după-amiezii înainte de a sări în gol, a spus o sursă de poliție. Potrivit parchetului Nanterre, un martor l-a văzut căzând de la 10 metri înălțime.

Reacțiile la tragica moarte a lui Dominici au apărut imediat:

"Marea familie de rugby francez este în doliu după moartea tragică a aripii noastre Christophe Dominici, ne gândim în special la familia și la cei dragi." - Federația Franceză de Rugby.

"Stade Français Paris a aflat cu o tristețe imensă despre dispariția lui Christophe Dominici. Geniu al rugby-ului și tovarăș fără egal, el lasă un mare gol în marea noastră familie. Gândurile noastre se îndreaptă către partenera să și fiicele sale." - Stade Francais.

"O legendă a rugby-ului a dispărut. Odihnește-te în pace Domi" - World Rugby

De la sublim la ridicol

Despre Christophe Dominici s-a vorbit în această vară cu ocazia preluării eșuate a clubului Béziers de către investitorii din Emiratele Arabe Unite pe care fostul jucător de rugby urma să-i reprezinte.

Christophe Dominici
Christophe Dominici a marcat un eseu memorabil în semifinala Cupei Mondiale din 1999 împotriva Noii Zeelande
Image source: 
Getty Images

Dominici era un artist pe teren și cel mai memorabil meci al său ca rămâne semifinala Cupei Mondiale din 1999 împotriva Noii Zeelande, câștigată de francezi cu 43 - 31, în cursul căruia Dominici a marcat un eseu

În pofida fizicului său modest pentru rugby (1,72 m, 82kg), Dominici era capabil de marcarea unor eseuri pe contra-atac de 100 de metri, dar și de ratări incredibile, cum a fost scăparea balonului în terenul de țintă în meciul împotriva Italiei în 2004.

El a participat, de asemenea, la spectacolul Dancing with the stars în 2016.sprijinul lor infailibil.