Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Maradona și Dominici - omagiați de Argentina și Franța

maradona_pumas.jpg

Diego Maradona în vestiarul Pumas
Diego Maradona a venit în vestiarul Pumas la Cupa Mondială din 2015
Sursa imaginii: 
Getty Images

Diego Maradona și Christophe Dominici - decedați în această săptămână - vor fi omagiați de echipele Argentinei și Franței de rugby. Marele fotbalist era una mare fan al Pumas, în timp ce Dominici a evoluat de 67 de ori sub culorile XV-lui Franței. 

"Îi iubea pe Pumas, cu certitudine îi va urmări sigur", a declarat antrenorul Mario Ledesma. "A venit la multe jocuri și a venit odată în vestiarul nostru după un joc împotriva All Blacks din La Plata; am pierdut jocul în ultima acțiune a meciului."

Maradona i-a urmărit pe Pumas nu numai acasă, ci a venit în Anglia să-i vadă jucând la Cupa Mondială în 2015 și a fost fotografiat în vestiarul lor după meciul cu Tonga din grupe. 

Sâmbătă Pumas joacă împotriva Noii Zeelande în Rugby Championship la Newcastle și vor încerca să confirme prima loc victorie istorică împotriva Noii Zeelande, 25 - 15 la Sydney. Ledesma spune că Pumas vor juca acest meci în memoria lui Maradona. 

Deși nu au același palmares impersionant ca echipa de fotbal a Argentinei, campioană mondială în 1978 și 1986, Pumas au intrat în elita mondială în ultimii 15 ani, clasându-se pe locul 3 la Cupa Mondială din 2007 și pe locul 4 în 2015, iar din 2012 evoluează alături de Noua Zeelandă, Africa de Sud și Australia în Rugby Championship, campionatul anual al emisferei sudice.

Anul acesta, în absența Africii de Sud pe motive de pandemie Coronavirus, Argentina are o șansă istorică de acâștiga turneul în trei, după victoria împotriva All Blacks și egalul 15 - 15 împotriva Australia. Pumas joacă ultimul meci pe 5 decembrie împotriva Wallabies. 

Omagiul lui "Domi"

Echipa Franței, care joacă sâmbătă împotriva Italiei în Cupa de Toamnă a Națiunilor, îl va omagia pe Dominici, care a decedat marți la vârsta de 48, aparent în urma unei sinucideri. 

Christophe Dominici
Christophe Dominici a evoluat de 72 de ori sub culorile echipei Franței
Sursa imaginii: 

Toți jucătorii vor vaea înscriși de mâneca stângă "DOMI" cum era alintat micuța aripă (1,72m, 82 kg) care a evoluat de 67 de ori sub culorile XV-lui Franței.

De asemenea la toate meciurile din prima și a doua ligă a campionatului Franței va fi păstrat un minut de reculegere în memoria lui Dominici. 

Jucător de inspirație, Dominici va rămâne în memoria fanilor cu eseul marcat în semifinala Cupei Mondiale 1999 împotriva Noii Zeelande câștigată de francezi cu 43 - 31.

În caz de victorie sâmbătă, Franța se va situa pe primul loc în grupa B a Cupei Națiunilor și va întâlni, după toate probabilitățile, Anglia în finala competiției sâmbătă 5 decembrie.