Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dănuţ Lupu s-a vindecat de Covid-19: "A fost cel mai greu dribling al meu"

danut_lupu.jpg

Image source: 
twitter

Fostul fotbalist al lui Dinamo și Rapid a declarat la Digi Sport, că nu le doreşte nici duşmanilor săi să treacă prin ce a trecut el în lupta cu virusul.

Dănuț Lupu le-a mulțumit, totdată, celor care i-au fost alături în ultimele săptămâni, cât s-a luptat cu boala din cauza căreia a fost la un pas să-și piardă viața:

"A fost cel mai greu dribling al meu. N-aş dori nici la duşmanii mei să treacă prin ce am trecut eu. Eu am avut nenorocul să-mi atace plămânii această boală. Dar ca de obicei am reuşit să driblez. Mulţumesc lui Dumnezeu. Eu am o vorbă, dacă vrea să te ia, te ia oricum. Îi mulţumesc lui Mircea Lucescu, domnului Copos, domnului Badea şi familiei mele”, a spus fostul mijlocaș al echipei naționale.

 

Dănuț Lupu are 53 de ani și a mai avut probleme pulmonare serioase în 2016, atunci când a fost internat la ATI, suferind de pneumonie.

Conform declarațiilor lui din acea perioadă, ajunsese la o capacitate respiratorie de doar 8%, a intrat în comă, iar după externare a trebuit să reînvețe să meargă și a renunțat la fumat.

De asemenea, el avea și probleme cu greutatea, suferind de obezitate.

Lupu s-a născut în 1967 la Galați, a jucat ca mijlocaș central la Dunărea Galaţi, Dinamo, Panathinaikos Atena, Korinthos, OFI Creta, Rapid și Brescia, iar la echipa națională a adunat 14 selecții și a participat la Cupa Mondială din 1990, în Italia.

Acolo, el a avut ocazia să îl întâlnească direct, pe gazon, pe marele Maradona, despre care crede că nu poate fi comparat cu nimeni şi că Lionel Messi nu este nici la jumătate din capacitatea lui:

"Am văzut nişte comentarii foarte răutăcioase la adresa lui Maradona. Noi vorbim de Maradona fotbalistul, nu de Maradona omul. Ce-i interesează viaţa particulară? Au fost alegerile lui. El ajunsese la un nivel la care nu cred că va mai ajunge un fotbalist. Nu cred că putem să-l comparăm cu nimeni. M-am lovit de două ori de el, zici că m-am lovit de colţul blocului. A fost singurul fotbalist care a avut un picior care făcea cât patru picioare. Messi nici la jumatea lui...", a declarat Dănuț Lupu, conform News.ro.