Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby Championship: All Blacks își iau revanșa, 38 - 0 cu Argentina

dane_coles.jpg

Dane Coles
Dane Coles marchează primul eseu al All Blacks
Sursa imaginii: 
Getty Images

Noua Zeelandă a învins Argentina cu 38 - 0 în Rugby Championship la numai două săptămâni după ce All Blacks pierduseră pentru prima oară în istorie în fața Pumas, 15 - 25. Acum All Blacks au prima șansă să câștige campionatul la care mai participă Australia. 

Ce diferență fac două săptămâni! În căldura toridă - 30 C în primăvara australă - de la Newcastle All Blacks au șters impresia înfrângerii lor istorice în fața Pumas printr-un joc dominant pe înaintare mai ales în grămada ordonată.

Argentinienii, care au făcut 10 schimbări în XV-le de start față de cele de săptămâna trecută, din egalul 15 - 15 cu Australia, au fost obligați să se apere în continuu, uneori cu disperare și numai greșelile la finalizare ale All Blacks au limitat scorul la pauză la 10 - 0 în favoarea lor.

Dar numărul enorm de placaje la care au fost obligați Pumas au avut un efect după pauză, când argentinienii s-au prăbușit fizic și All Blacks au marcat alte patru eseuri și au obținut victoria cu 38 - 0.

În clasamentul Rugby Championship All Blacks au 11 puncte (patru meciuri) cu o diferență de  +64, în timp ce Argentina și Australia au fiecare câte 6 puncte cu diferențe de -28, respectiv - 36, ceea ce face ca ultimul meci dintre ele de săptămâna viitoare să fie practic doar unul de clasament, întrucât ambele au nevoie de victorie cu bonus ofensiv la o diferență de 93 respectiv 101 puncte pentru a-i depăși pe All Blacks. 

La începutul meciului, căpitanul All Blacks, Sam Cane, a adus un omagiu din partea echipei sale fotbalistului argentinian Diego Maradona, un mare fan al Pumas, decedat în această săptămână la vârsta de 60 de ani.


Sursa imaginii: 
World Rugby